ERÜ'de 12 teknisyenin kansere yakalandığı iddiası

ERÜ'de 12 teknisyenin kansere yakalandığı iddiası

İSTANBUL (AA) - Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜMRAD-DER), Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 12 radyoloji teknisyeninin...

İSTANBUL (AA) - Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜMRAD-DER), Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 12 radyoloji teknisyeninin kanser olduğuna dair iddialara ilişkin basın açıklaması yaptı.

Galatasaray Lisesi önünde toplanan dernek üyeleri, ''Radyasyon vitamin değildir'', ''Çalışırken kanser olmak istemiyoruz'' ve ''Radyasyon sağlığa zararlıdır'' sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan dernek başkanı Heybet Aslanoğlu, Erciyes Üniversitesinde 12 kişinin kanser olmasıyla ilgili haberlerin yerel ve ulusala basına yansıdığını söyledi.

Aslanoğlu, üniversiteye gidip incelemelerde bulunduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Bu incelemelerde Erciyes Üniversitesi olayından sonra derneğimize gelen 150 civarındaki ihbarla bu olayın sadece Erciyes Üniversitesinde olmadığı ortaya çıktı. Çok yoğun şekilde az personelle çok iş yapmaya çalışıyoruz. Özellikle hastanelerimizde görüntüleme işlemlerinin taşeron firmalar tarafından yapılması ve bunun sonucunda gelen aşırı iş gücü, sağlıksız çalışma koşulları bizlerin kanser olması için yeterli. İlla kanser olması için radyasyona kalmamıza gerek yok. Mevcut performans sistemi ve taşeronlaşma sistemi değişmedikçe yoğun iş yükü altında kanser olmaktan başka seçeneğimiz bırakılmış değildir.''

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :