"Ersin Nazif Gürdoğan'a Saygı" paneli

"Ersin Nazif Gürdoğan'a Saygı" paneli

Şair yazar Garip:- "Yarım saat içerisinde 3-5 tane projeyi önünüze koyar"- Prof. Dr. Bozlağan:- "Allah'ın Nazif Hoca'ya verdiği enerjinin 3'te 1'i bizde olsa, acaba neler yaparız diye düşünüyorum"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğünce, gazeteci, yazar Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan için saygı paneli düzenlendi.

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneğinin (ESKADER) katkısıyla Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde konuşan şair ve yazar Recep Garip, Gürdoğan'ın meselelere tek taraflı bakmadığını belirtti.

Garip, Gürdoğan'ı şöyle anlattı:

"Bir entelektüel, bir edebiyatçı ve bir abi olarak hep yanımızda durdu ve durmaya devam ediyor. Yarım saat içerisinde 3-5 tane projeyi önünüze koyar. 'Haydi bakalım Anadolu'yu şehir şehir dolaşalım, bunları anlatalım' diyerek sizi sefere yönlendirdiğini görebiliriz. Sanat alanında entelektüel bir kişiliğin düşünce üretmesinin, toplumsal kalkınmada, kültürel dokunun da en az sanayi kadar önemli olduğunu kendisinden öğrendik."

Ersin Nazif Gürdoğan'ın doktora öğrencisi Prof. Dr. Recep Bozlağan, Gürdoğan'ın hayatında büyük izler bıraktığını aktararak, "Bir baba gibi, yerine göre bir abi gibi, hiç kızmadan, hiç gücenmeden tatlı uyarılarla hayatımızda oldu. Allah'ın Nazif Hoca'ya verdiği enerjinin 3'te 1'i bizde olsa, acaba neler yaparız diye düşünüyorum. Olağanüstü enerjisiyle hakikaten ondan çok şey öğrendim. Dersleri çok anlamlı ve verimliydi. Batı dünyası ve Doğu dünyasından verdiği örnekler zihnimizde çok iyi yer etmiştir" ifadelerini kullandı.

Yedi İklim dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ali Haydar Haksal, Gürdoğan ile yaklaşık 40 yıldır tanıştıklarının altını çizerek, "Birçok açıdan önem arzeden bir insandır. Kültürel kişiliği ayrı, akademik kişiliği ayrı değer taşır. Bizlere birçok yönden yol gösterici olmuş, liderlik yapmış, bilinç kazandırmıştır. Hayata bakma ve yön bulma bakımından ciddi anlamda yönlendirici olmuştur. Entelektüel kişiliği sosyal yönüyle birleşmiş, kültür hayatımızı belirleyici rol oynamıştır. Onun yolundan gidecek birçok insanı da yetiştirmiştir" diye konuştu.

Doç. Dr. Ali Aslan ve Emin Üstün'ün de konuşmacı olarak yer aldığı geceye, Ersin Nazif Gürdoğan, öğrencileri, akademisyenler sevenleri katıldı.

1945'te Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde doğan Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan, İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirdi. 1994'te profesör olan ve yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerde ders veren Gürdoğan'ın, "Teknolojinin Ötesi", "Kültür ve Sanayileşme", "Hicaz'dan Endülüs'e", "Zamanı Aşan Şehirler" gibi birçok eseri bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :