Erol Evgin’den çok tartışılacak açıklamalar

Erol Evgin’den çok tartışılacak açıklamalar

Ünlü şarkıcı Erol Evgin, “Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size” dedi.

Habertürk Gazetesinde Balçiçek İlter’in sorularını yanıtlayan Erol Evgin, Aysun Kayacı’nın “Dağdaki çoban ile benim oyum bir mi?” çıkışını da hatırlatarak, “Bir manken kızımız ‘Dağdaki çoban ile benim oyum bir mi?’ olacak demişti hatırlarsanız... Hoş değil o tanım ama şunu düşünüyorum; Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım. Hiç hakça değil” ifadelerini kullandı.

CHP’li bir aileden geldiğini belirten Evgin, İlter’in “Hak tam da bu değil mi? Eşitlik?” soruları üzerine, “Bana adaletli gelmiyor bu durum. Herkes seçebilmeli tabii. O parmak basan ablamız muhtarını seçsin, biraz daha iyi eğitim alanı belediye başkanını seçsin” dedi.

“NEYİN EŞİTLİĞİ?”

Balçiçek İlter’in “Çok seçkinci bir tavır değil mi bu? Eşitlik nerede kaldı?” sorusuna ise Evgin, “Neyin eşitliği? Öbür tarafta eşitlik oluyor mu? Hakça bir durum mu? Bu ülkede eğitim açısından eşitlik var mı? İnsanlara aynı imkânları sunabiliyor muyuz? Bakın kadınların gücüne... Siyasetçiler bunun önemini kavrasalar, siyasetin merkezine oturtsalar müthiş başarılar kazanacaklar. Ama yapmıyorlar” diye konuştu.