Eroğlu ve Kılıç Samsun'da

Eroğlu ve Kılıç Samsun'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:"Samsun'a 14 yılda 15 milyar liralık yatırım yaptık. 2013 yılında verilen 43 müjdenin 34 tanesi tamamlandı. 9 projemiz de devam ediyor"- Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "Samsun'da yapılması planlanan ve 15 Temmuz'da ertelene

SAMSUN (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin'i ziyaret etti.

Bakan Eroğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Samsun'a 14 yılda 15 milyar liralık yatırım yapıldığını söyledi.

Samsun'da 314 milyon liralık 42 yatırımın müjdesini vermek için geldiklerini bildiren Eroğlu, "Samsun lokomotif bir şehir. 28 tesisin temelini atacağız ve açılışını yapacağız. Bunların toplamı 175 milyon lira. Buraya gelirken müjdelerle geliyoruz. Bu, bizim geleneğimiz haline geldi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı bir yere giderken eli boş gitmiyor. Bugün bakanlığın kapısını kapattık, hep beraber buradayız. Geçen geldiğimizde 43 müjde vermiştik. Bugün geldiğimizde de 42 müjde verdik. Şu ana kadar 85 proje ile 634 milyon liralık müjdeler verdik." ifadelerini kullandı.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün Samsun'da 31 projesi bulunduğuna dikkati çeken Eroğlu, bunlardan birinin Salıpazarı Barajı olduğunu, ilçede 15 bin 400 dekarlık alanı sulayacaklarını belirtti.

19 Mayıs Barajı'nın isale hattını yaptıklarını dile getiren Eroğlu, şöyle devam etti:

"Diğer ilçelerde dere ıslahlarını yapacağız. Bu yıl sonuna kadar 2 bin 350 dekar alanda ağaçlandırma tesisi, 10 bin dekar alanda toprak muhafaza tesisi ve 11 bin 140 dekar alanda bozuk ormanların rehabilitasyonu yapılacak. Bu yıl içerisinde 7 milyon 400 bin fidan üretilecek. Bu sene 17 mahallede 410 dekar alanda gelir getirici türle ilgili ağaçlandırma yapılacaktır. Samsun'a 14 yılda 15 milyar liralık yatırım yaptık. 2013 yılında verilen 43 müjdenin 34 tanesi tamamlandı. 9 projemiz de devam ediyor. Samsun için uygulama eylem planı hazırladık."

- Samsun DOKAP'a alındı

Bakan Eroğlu, Samsun'un tabiat güzelliklerinin muhteşem olduğunu vurgulayarak, "Samsun'da çok sayıda tabiat parkı var. Samsun'a gelmek artık çok kolay. Sağ olsun, Başbakanımız Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı döneminde bütün yolları yaptı. Artık Samsun'un yolları Afyon kaymağı gibi oldu. Tabiat turizmi, yani doğa turizmi mastır planı hazırladık. Trabzon'da bu konuda çalışma yaptık. Oraya zengin turistler geliyor, yer kalmıyor yani. Bu çok önemli bir adım." diye konuştu.

Samsun'un Doğu Karadeniz Gelişim Projesi (DOKAP) kapsamına alındığını anlatan Eroğlu, şunları kaydetti:

"DOKAP turizm odaklı muazzam bir kalkınma projesidir. Önce düşünülmüyordu ama Samsun'u da dahil ettik. Samsun'dan başlayarak Artvin'e kadar gidecek proje. Bu proje kapsamında sadece bizim bakanlığın yapacağı çalışmanın değeri 30 milyar 345 milyon lira. Ayrıca bu kapsamda birkaç tane daha müjde vereyim. 2019 yılının sonuna kadar 6 içme suyu tesisini tamamlayacağız ilçelerimizde. 11 adet baraj ve gölet, 26 sulama tesisi, 126 taşkın koruma tesisi, 59 bin 609 bin dekar alanda ağaçlandırma, 301 bin kişiye içme suyu temin edilecek. 905 bin 540 dekar alanı sulayacağız. Çiftçilerimize yılda 345 milyon lira ilave gelir temin edilecek."

Bakan Kılıç da 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı ihanet nedeniyle bazı sıkıntılar yaşandığına işaret ederek, "O dönemde Samsun'da yapılması planlanan ve 15 Temmuz'da ertelenen FIBA 18 Yaş Altı Genç Erkekler Basketbol Avrupa Şampiyonası 16-22 Aralık'ta yine Samsun'da yapılacak." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Bakan Eroğlu, Valilik şeref defterini imzaladı, ardından valilik bahçesine fidan dikti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :