Eroğlu: Birinci hedefimiz KOP'u bitirmek

Eroğlu: Birinci hedefimiz KOP'u bitirmek

Bakan Eroğlu:- "Birinci hedefimiz, Cumhurbaşkanımızın talimat verdiği DSİ'nin tozlu raflarında bekleyen dev KOP projesini bitirmek"

KONYA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat verdiği Konya Ovası Projesi'ni (KOP) bitirmenin, kent için ilk hedefleri olduğunu bildirdi.

Bir dizi programa katılmak üzere Konya'ya gelen Bakan Eroğlu, Konya Ticaret Borsasınca düzenlenen "Konya Üretiyor, Türkiye Büyüyor" programında, Konya'ya son 14 yılda 35 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

Eroğlu, bugün de 197 milyon lira değerinde 38 tesisin açılışını gerçekleştirdiklerini bildiren Eroğlu, şöyle konuştu:

"Konya Ovası'na suyu fazla enerji maliyeti olmadan getiriyoruz. İstersek Konya Ovası'nı suya boğarız. Ama bunun bir maliyeti var. Çalışma yapıyoruz. Hatta orijinal bir fikir ortaya çıktı. Onunla ilgili planlama çalışması yapalım ben de göreyim dedim. İnşallah birinci hedefimiz, Cumhurbaşkanımızın talimat verdiği DSİ'nin tozlu raflarında bekleyen dev KOP projesini bitirmek. Bizim buraya ayırdığımız para 2019 yılı itibarıyla 16 milyar 250 milyon liradır. Burada çok şeyler yapıyoruz, yapacağız. Tabii ki zaman sınırı var. Zamanla yarışıyoruz."

Eroğlu, büyük projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayarak, "Mega proje, 2070'e kadar Konya'ya içme suyunu getirmek, 2 metre 20 santimetre çapındaki içinden otomobilin geçtiği borularla su getirmek mega proje değil de hangisi mega proje. En büyük yatırımları Konya'ya yapmışız. Başka illere bu kadar yatırım yok." diye konuştu.

- "Türkiye dünyada küresel güç olacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 büyük hedef ortaya koyduğuna işaret eden Eroğlu, 2023, 2053 ve 2071 hedefleriyle Türkiye'nin dünyada küresel güç olacağını aktardı.

Türkiye'nin hedeflerini gerçekleştirmesi için 16 Nisan'ın önemine işaret eden Eroğlu, kısa vadeli hükümetlerin büyük işler başaramadığını, bunu sağlamak için dirayetli, uzun vadeli yönetimlerin olması gerektiğini anlattı.

Eroğlu, Türkiye'nin geçmişte koalisyon dönemlerinden çok çektiğini, yeni sistemle bu sorunun ortadan kalkacağını dile getirdi.

Toplantıya, Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya Milletvekilleri, Konya Ticaret Borası Başkanı Hüseyin Çevik ve çok sayıda iş adamı katıldı.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :