Ermenistan'da Taşnak bakanlar görevine başladı

Ermenistan'da Taşnak bakanlar görevine başladı

ANKARA (AA) - Ermenistan'da iktidardaki Ermenistan Cumhuriyetçi Partisi (ECP) ile Taşnak Ermenistan Devrimci Federasyonu (Taşnaklar) arasında imzalanan işbirliği...

ANKARA (AA) - Ermenistan'da iktidardaki Ermenistan Cumhuriyetçi Partisi (ECP) ile Taşnak Ermenistan Devrimci Federasyonu (Taşnaklar) arasında imzalanan işbirliği anlaşmasının ardından Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın kararıyla üç bakanlığa Taşnak partili siyasetçiler atandı.

Sarkisyan tarafından imzalanan kararnamede, Taşnak partisinden Artsvik Minasyan ekonomi, Davit Lokyan bölgesel yönetim ve Levon Mkrtçyan bilim ve eğitim bakanlığına getirildi.

ECP Başkan Yardımcısı Armen Aşotyan, imzaladıkları anlaşmanın yeni bir siyasal kültür oluşturacağını belirterek, "Ortak değerler, amaçlar ve eylem planına dayalı uzun soluklu bir siyasi işbirliğine imza attık" şeklinde konuştu.

İki parti arasında yapılan anlaşmaya göre, Taşnak partisine üç bakanlık yanında iki idari bölgenin yönetimi verildi.

Milliyetçi ideolojisi ile bilinen Taşnak Ermenistan Devrimci Federasyonu, Ermenistan'ın bağımsızlık kazanmasından sonra ilk olarak 1999 yılında 8 milletvekili ile parlamentoda temsil edilmişti.

Türkiye ile protokol imzalanmasına 2009 yılında karşı çıkan ve Sarkisyan'ın yürüttüğü dış politikanın kabul edilemez olduğunu açıklayan Taşnak Partisi, ECP ile o dönemde oluşturduğu koalisyonu terk edip, diğer muhalif partilerle birlikte hareket etmişti. Ancak Taşnaklar, 2015 yılında Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın talebiyle gündeme gelen anayasa değişikliğini destekleyerek seçmenlerine referandumda "Evet" oyu kullanmaları çağrısında bulundu.

Ermenistan'ın 131 üyeli parlamentosunda ECP'nin 69, Müreffeh Ermenistan partisinin 37, Ermeni Ulusal Kongresi partisinin 7, Hukuk Ülkesi partisinin 6, Taşnaklar ve Miras partisinin 5'er ve 2 bağımsız milletvekili bulunuyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :