Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çatışma

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çatışma

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: "İki sivil yaralandı"

BAKÜ (AA) - Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında Ermeni askerlerin ateş açması sonucu iki sivil yaralandı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ermeni ordusunun dün gün boyu cephe hattının farklı bölgelerinde ateşkes ihlali yaptığı, Azerbaycan askerlerinin de karşılık verdiği belirtildi. 

Ermeni askerlerin, dün akşam saatlerinde cephe hattı yakınlarındaki Tovuz kentine bağlı Alibeyli köyüne havan topu ve ağır silahlarla ateş açması sonucu iki sivilin yaralandığı kaydedildi.

Tovuz İl Merkez Hastanesinden yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinde Ferid Memmedov (17) ve Anya Elekberova (52) isimli iki vatandaşın hastaneye getirildikleri ve tedavi altına alındıkları bildirildi.

Elekberova'nın durumunun iyi olduğu, Memmedov'un ise tedavisinin devam ettirilmesi için Bakü'ye nakledildiği belirtildi.

Savunma Bakanlığından yapılan bir diğer açıklamada ise cephe hattının Ağdam ve Goranboy bölgelerinde, Azerbaycan mevzilerine sızmaya çalışan Ermeni keşif ve sabotaj gruplarının tesbit edildiği bildirildi.

Azerbaycan mevzilerine yaklaşan Ermenilerle Azerbaycan askerleri arasında çatışma çıktığı ve Ermenilerin kayıp vererek geri çekilmek zorunda kaldıkları, Azerbaycan ordusunda herhangi bir kayıp bulunmadığı kaydedildi. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı