Ermenek'teki maden faciası davası

Ermenek'teki maden faciası davası

Karaman Baro Başkanı Yılmaz: "Sağlıklı bir süreçte yapılacak yargılama, ailelerin acılarını belki dindirmeyecek ama hafifleteceğini umuyorum"

KARAMAN (AA) - Karaman Baro Başkanı Oktay Yılmaz, Ermenek ilçesinde 18 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili açılan davaya ilişkin, "Sağlıklı bir süreçte yapılacak yargılama, ailelerin acılarını belki dindirmeyecek ama hafifleteceğini umuyorum" dedi.

Yılmaz, Ermenek Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, yargılamanın sağlıklı şekilde devam edebilmesi için sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.

Olayın meydana geldiği günden buyana Karaman Barosu olarak Ermenek'te gelişmeleri takip ettiklerini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Sık, sık ilçeye gelerek madende hayatını kaybeden ailelerin aileleriyle görüşmeler yaptık. Talepleri, istekleri dinledik. Bu taleplerin gerekli mercilere sağlıklı şekilde ulaşabilmesi için aracı olmaya çalıştık. Bugün davanın ikinci duruşması başladı. Geldik, duruşmayı takip ettik. Ailelerin acıları aynı. Sağlıklı bir süreçte yapılacak yargılama, ailelerin acılarını belki dindirmeyecek ama hafifleteceğini umuyorum. Bu nedenle olay gününden itibaren Baro adına takipçisi olduğumuz facianın her duruşmasına yönetici arkadaşlarımızla birlikte katılmaya devam edeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı