Ermenek’te yelken yarışları başladı

Ermenek’te yelken yarışları başladı

Karaman’ın Ermenek ilçesinde, Ermenek baraj göletinde düzenlenen yelken yarışları Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın verdiği startla başladı

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen Ermenek Ahmet Keleşoğlu 1. Yelken Yarışları, Ermenek baraj göletinde başladı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, eşi ile birlikte can yeleği giyerek kurtarma botuyla gölete açıldı. Sporcuların bulunduğu alana giden Bakan Elvan startı vererek yarışı başlattı. Bakan Elvan ve beraberindekiler kurtarma botu ile bir süre göleti gezdi.

"İÇ SULARIMIZIN DAHA ETKİN KULLANIMINI İSTİYORUZ"

Gezinin ardından kıyıya gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan yaptığı açıklamada, gençlerin yelken sporuna olan ilgisini artıracaklarını söyledi. Bakan Elvan, “Gerçekten hayal dahi edemeyeceğimiz noktalara ulaştık bugün. Görüyorsunuz çok güzel bir baraj gölümüz var. İnşallah Yelken Federasyonu Başkanımızla birlikte burada yelkenciliği başlatacağız. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin bu spora ilgisini artıracağız. Tabii bu arada belediye başkanımıza da çok büyük görev düşüyor. Burada mutlaka bir yelken kulübün kurması gerekiyor. Gençlerimiz ve çocuklarımızı yelken sporuna alıştıracağız. Yelken sporu özelikle çocukların ve gençlerin gelişimine çok önemli katkısı var. Çok sayıda gencimizi gördük bu yarıştı beni çok memnun etti. İnşallah Ermenek’te de baraj gölünde yelken sporunu geliştireceğiz. Spor özellikle çocuklar için gençler için çok önemli. Başarılı olmalarının anahtar alanı diye düşünüyorum. Başarılı bir gence baktığın zaman mutlaka spor yaptığını göreceksiniz. Başarılarımızı daha da yukarı çekebilmek için spora olan gençlerin ilgisini artıracağız. Bakanlık olarak biz deniz iç sularında her türlü spor faaliyetlerini ve bu deniz iç sularımızın daha etkin kullanımını artırmak istiyoruz. Bu nedenle biz birçok iç suyumuza yönelik feribot, gezi feribotu yapımına başladık. Bununla ilgili çalışmalarımız devam edecek. Yine iç sularımızın teknik altyapısı güçlendirici çalışmalarımızı da sürdüreceğiz” dedi.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli ise sporun önemine değindi. Belli, “Gerçekten burası çok güzel bir mekan. Yelken açısından da bizim için elverişli. Genç arkadaşlarımız için deniz kendi kendine karar verme yeteneğini geliştiren, kendisinin ayakta durabileceği, tek başına kabiliyetlerini geliştiren bir spordur. Ülkemizde bu açıdan zengindir. Gerek deniz kıyıları olarak gerekse göl ve barajlar olarak inşallah bundan sonra daha güzel, daha çekici, daha geniş çaplı organizasyonlar yapacağız. Ermenek bunun bir başlangıcı oldu” diye konuştu.