Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması

Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması

Ermenek'teki maden ocağında kurtarma çalışmaları devam ederken, gözü yaşlı ailelerin bekleyişi sürüyor

KARAMAN (AA) - Ermenek'teki maden ocağında mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları devam ederken, işçilerin bazı yakınları, madendeki çalışmaların görülebildiği tepede yetkililerden haber bekliyor. 

Kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğü madende ailelerin endişeli bekleyişi görenleri duygulandırıyor. Bakanların çalışmaları incelemek için madene inerken geçiş güzergahı olarak kullandığı ve madene en hakim yer olan tepe, "umut tepesi" olarak anılmaya başlandı. 

Aileler o alanda yakınlarının kurtarılması için gerçekleştirilen çalışmaları gözlemlerken bir yandan da bakanlardan çalışmalar hakkında bilgi alıyor. Umut Tepesi'nde aileler için sağlık ekipleri ve ambulans beklerken, olayın gerçekleştiği ilk günden beri alanda bulunan yardım kuruluşları da ailelere çay ve yemek servisi yapıyor.

Ayrıca, AFAD ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının psikososyal destek ekipleri, kömür ocağında mahsur kalan madencilerin çocukları için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Çocuklar, kendileri için kurulan çadırlarda uzmanlar eşliğinde vakit geçiriyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı