Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması

Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması

Gözü yaşlı aileler maden sahasından bir an olsun ayrılmadan gelecek haberi bekliyor

KARAMAN (AA) - Ermenek'teki su baskını nedeniyle mahsur kalan işçilerin bulunduğu özel şirkete ait maden ocağında kurtarma çalışmaları devam ederken, gözü yaşlı ailelerin bekleyişi de sürüyor.

Kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğü madende ailelerin bekleyişi görenleri duygulandırıyor. Mahsur kalan işçilerin yakınlarından  bazıları, Türk Kızılayı tarafından oluşturulan çadırda gelecek küçük bir haberi bile umutla beklerken kimi aileler de maden sahasının farklı yerlerinde oturuyor.

Tahliye edilen suyun aktığı dere yatağı yakınında kaygıyla bekleyen aileler ise adeta madendeki yakınlarını görürcesine akan suya bakıyor. Dere yatağına inerek zaman zaman suya dokunan işçi yakınlarının gözyaşları ise neredeyse hiç dinmiyor. 

Bazı zamanlarda sinir krizi geçiren yakınlara ise alanda görevli uzman psikologlar ve sağlık görevlileri müdahale ediyor. Bu arada sinir krizi geçiren kimi aile bireylerinin tepki verdiği ve bu sırada küçük gerginlikler yaşandığı görüldü.

Öte yandan, ailelerin yanlarında bulunan küçük yaştaki çocuklar ise yaşananlardan habersiz arkadaşlarıyla oyunlar oynuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı