Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması

Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması

Maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçilerin kurtarılması için yürütülen çalışmalar devam ediyor

KARAMAN (AA) - Ermenek ilçesindeki maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçilerin kurtarılması için yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Maden ocağında kurtarma çalışmaları gece boyu devam etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çalışmaları yerinden takip ederek yetkililerden bilgi aldı.

Gece boyunca ocakta çalışan görevliler, suyun tahliye işlemlerinin sürdüğünü, dünkü meydana gelen çökmelerin temizlendiğini, çalışmaların daha hızlı ilerlediğini söyledi.

Arama ve kurtarma çalışmalarına katılan maden işçisi Şevket Sarıpınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şu anda tahkimat yapıldı. Sular çekiliyor. Arkadaşlarımız çalışmaya devam ediyor. Dünkü çöken yerin tahkimatı yapıldı. Çöken yer geçildi. Oranın önünde suların çekilmesi sürüyor. Dünkü çökme yerinin 5-10 metre aşağısına geçildi. Çalışma hızla devam ediyor. Herkes elinden gelen çabayı göstermeye çalışıyor" dedi.

Diğer taraftan alanda yardım kuruluşları ve belediyeler de kurdukları yardım çadırlarıyla hizmet veriyor. Türk Kızılayı, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Beşir Derneği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Ermenek Belediyesi, Sarıveliler ve Başyayla Belediyesi tarafından kurulan çadırlarda ihtiyaçlar karşılanıyor. Özellikle gece ve sabah saatlerinde çay ve çorba ikramı yapılıyor.

Beşir Derneği Ermenek Temsilcisi Murat Kömürcü AA, olayın olduğu gün bölgeye geldiklerini söyledi. Çadırlarında 24 saat hizmet verdiklerini ifade eden Kömürcü, "Hayırseverlerden aldığımız yardımlarla bütün kardeşlerimize hizmet sunmaktayız. Bundan da onur duyuyoruz. İnşallah daha kötü bir durum olmaz. Sabah saatlerinde çorba, kumanya, meyve gibi gıda maddelerini saha içerisindeki kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Bize ihtiyaç duyulduğu sürece buradayız" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı