Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması

Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, sık sık kurtarma çalışmalarının yapıldığı tünelden içeri girerek çalışmaları inceliyor

KARAMAN (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ermenek'teki maden ocağında mahsur kalan işçilerin kurtarılması için yapılan çalışmaları incelemek üzere sık aralıklarla tünelden ocağa girerek çalışmaları denetliyor.

Aralıksız süren çalışmaları alanda denetleyen Yıldız, Çelik ve Elvan, madendeki suyun tahliyesi ve tahkimatlar kurularak işçilere ulaşılması için yapılan çalışmaları takip ediyor.

Tünel girişinden suyun en yukarı kısmında bulunan bölüme kadar inen Yıldız, Çelik ve Elvan, teknik çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Bakanlar Yıldız, Çelik ve  Elvan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının gönderdiği "Ahtapot" olarak tabir edilen su tahliye aracının tünelden indirilmesi sırasında da incelemeler yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı