Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması

Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması

Ocakta mahsur kalan işçilerden Recep Çiloğlu'nun yakınları, ekiplerden müjdeli haber bekliyor

ZONGULDAK (AA) - Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesindeki kömür ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçilerden Recep Çiloğlu'nun yakınları, kurtarma çalışmalarına katılan ekiplerden müjdeli haber bekliyor. 

Mahsur kalan işçinin yeğeni Savaş Çiloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amcasının Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü maden ocağından 1994'te emekli olduğunu söyledi.

Emekli olduktan sonra amcasının özel maden ocaklarında çalışmaya devam ettiğini anlatan Çiloğlu, "Soma'da özel maden ocağında çalışmasının ardından 4 yıl önce Ermenek'te kazanın meydana geldiği ocakta işbaşı yaptı. Yer altı tecrübesi çok iyi olan amcam, TTK'da çalışırken meydana gelen göçükten sağ kurtuldu. Göçüklerde çalışan işçileri de kurtardı. Yaklaşık 41 yıllık madencilik tecrübesi var. Amcam bir kahramandır. Kurtulmasını ümit ediyoruz" diye konuştu.

Çiloğlu, evli ve 3 çocuk babası amcasının satın aldığı dairenin parasını ödemek için maden ocağında çalıştığını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı