Eritreli askeri pilotlar Etiyopya'ya kaçtı

Eritreli askeri pilotlar Etiyopya'ya kaçtı

Eritre Hava Kuvvetlerinde görevli 2 pilot, askeri eğitim uçaklarıyla Etiyopya'ya kaçtı

ADDİS ABABA (AA) - Doğu Afrika'nın kuzeyindeki Eritre'de, hava kuvvetlerinde görevli 2 pilotun askeri eğitim uçaklarıyla Etiyopya'ya kaçtığı bildirildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen üst düzey hükümet yetkilisinin AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre, Eritreli 2 pilot, kullandıkları askeri eğitim uçaklarıyla dün Etiyopya'nın kuzeyinde bulunan Mekelle şehrindeki askeri üsse iniş yaptı.

Ayrıca hava sahasını ihlal eden askeri eğitim uçaklarına Etiyopya Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının eşlik ettiği ve Eritreli pilotların iniş için askeri üssün yetkililerinden izin istediği bildirildi. İnişlerine izin verilen pilotların, siyasi sığınma talebinde bulunup bulunmadığı ise henüz açıklanmadı.

Eritreli 2 askeri pilot da 2012'de Eritre Devlet Başkanı Isaias Afewerki'nin uçağıyla Suudi Arabistan'a inerek sığınma talebinde bulunmuştu. 2013'te ise 3 askeri pilot savaş uçaklarıyla Suudi Arabistan'a kaçmıştı.

Eritreli pilotlar ilk kez Etiyopya'ya kaçarken, geçen sene de Etiyopyalı 2 pilot helikopterlerle gittikleri Eritre'den sığınma talebinde bulunmuştu.

Etiyopya ve Eritre arasında 1998'de sınır anlaşmazlıkları üzerine çıkan savaş, 2000 yılında varılan ateşkesle son bulmuştu.

Ortak bir toplumsal ve kültürel yapıya sahip olan iki ülke, sık sık birbirilerini muhalif gruplara destek vermekle suçluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :