Eritre Cumhurbaşkanı'ndan ABD'ye suçlama

Eritre Cumhurbaşkanı'ndan ABD'ye suçlama

Eritre Cumhurbaşkanı Afewerki:- “ABD, Eritre ile komşuları Etiyopya, Yemen ve Cibuti arasında sınır anlaşmazlıkları çıkarmak için vekalet savaşları yönetiyor”

ASMARA (AA) - Eritre Cumhurbaşkanı İsaias Afewerki, Amerika Birleşik Devletleri’ni (ABD) Afrika Boynuzu bölgesini istikrarsızlaştırmakla suçladı.

Ülkenin başkenti Asmara’daki Asmara stadında İstiklal Bayramı münasebetiyle yaptığı ve devlet televizyonun canlı yayınladığı konuşmasında Afewerki, “ABD, Eritre ile komşuları Etiyopya, Yemen ve Cibuti arasında sınır anlaşmazlıkları çıkartmak için vekalet savaşları yönetiyor." dedi.

Yapılan insan kaçakçılığı ve Eritreli gençlerin göç ettirilmesi operasyonlarının arkasında ABD’nin olduğunu savunan Afewerki, ABD’nin, ülkesini zayıflatmak için insan hakları dosyaları uydurduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 2009’da Eritre’ye yaptırımlar uygulanmasına yönelik aldığı kararın arkasında Washington’un olduğunu iddia eden Afewerki, söz konusu yaptırımların amacının, Eritre’yi abluka altına almak ve kaynaklarından istifade etmesini engellemek olduğunu kaydetti.

ABD’nin dünyaya hükmetmek istediğini ifade eden Afewerki, Afrika Boynuzu'nun ABD’nin söz konusu arzusunun kurbanı olduğunu söyledi.

Eritre her yıl 24 Mayıs’ta, Etiyopya’dan 1991’de elde ettiği bağımsızlığını kutluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :