"Ergenekon davası ve soruşturmasını etkilemeye teşebbüs" davası

"Ergenekon davası ve soruşturmasını etkilemeye teşebbüs" davası

Eski Adalet Bakanı Mehmet Seyfi Oktay'ın da aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı davanın dosyası, "Ergenekon davası" ile birleştirilmesi yönünde görüşü sorulması amacıyla İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi

İSTANBUL (AA) - Eski Adalet Bakanı Mehmet Seyfi Oktay'ın da aralarında bulunduğu 11 sanığın "Ergenekon davası ve soruşturmasını etkilemeye teşebbüs ettikleri" iddiasıyla yargılandıkları davanın dosyası, ''Ergenekon davası'' ile birleştirilmesi yönünde görüşü sorulması amacıyla İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yedinci duruşmaya, sanıklar Mehmet Seyfi Oktay, Kudbettin Kaya, Hüseyin Yıldırım, Ali Hadi Emre, Sefa Altıoğlu, Canfer Balçık ve Tülay Bekar ile avukatları katıldı.

Duruşmada sanıklardan Mehmet Seyfi Oktay, hazırladığı 8 sayfalık dilekçesini mahkemeye sundu.

Cumhuriyet Savcısı Bilgin Uysal, bu dosyanın, "Ergenekon dava" dosyası ile birleştirilmesi husunda davanın görüldüğü İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nden muvaffakatının sorulmasını talep etti.

Mahkeme heyeti de dava dosyasını, ''Ergenekon dava'' dosyası ile birleştirilmesi yönünde görüşünü sormak amacıyla İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

- Ceza istemleri

Dönemin özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce hazırlanan iddianamede, Mehmet Seyfi Oktay'ın "silahlı örgüte üye olmak, hukuka aykırı kişisel verileri kaydetmek, yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs etmek ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek" suçlarından 10 yıl 9 aydan 26 yıl 6 aya, diğer sanıklar Tülay Bekar, Ali Hadi Emre, Mehmet Cengiz, Kudbedin Kaya, Canfer Balçık ve Hüseyin Yıldırım'ın da "silahlı örgüte üye olmak, yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs etmek ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek" suçlarından 10 yıldan 22'şer yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

İddianamede, Sefa Altıoğlu, Şehriban Nihan Atasagun, Ali Haberal, Erkan Bülent Haberal'ın ise, ''Ergenekon silahlı terör örgütü'nün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri" gerekçesiyle 10 ile 22'şer yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :