Ergene Nehri'nin debisi yükseldi

Ergene Nehri'nin debisi yükseldi

Debisi yükselen Ergene Nehri, Edirne ve Kırklareli'nde bazı noktalarda yatağından çıktı

EDİRNE/ KIRKLARELİ (AA) - Ergene Nehri'nin debisi, bölgedeki sağanak ve Yıldız Dağları'ndaki kar erimeleri sonucu arttı.

Debisi yükselen Ergene Nehri, Edirne ve Kırklareli'nde bazı noktalarda yatağından çıktı.

DSİ'nin verisine göre, İnanlı istasyonunda 181 metreküp/saniye, Lüleburgaz'da risk seviyesinde 312 metreküp/saniye, Yenicegörece istasyonundan da yükselerek geçen nehrin debisi 203 metreküp/saniye olarak ölçüldü.

Ergene Nehri, Meriç ilçesinde bazı alanlarda yatağından çıkarak tarım arazilerine doldu.

Meriç Ziraat Odası Başkanı Ömer Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 gündür aşırı yağışlar nedeniyle nehrin yükseldiğini ve bazı alanlarda yatağından çıktığını söyledi.

Yatağından çıkan nehir suyunun tarlalara dolduğunu ifade eden Ergin, "70 bin dönüme yakın tarım arazisi şu anda sular altında. Asıl suyun yarın bölgeye geleceğini tahmin ediyoruz. DSİ'den aldığımız bilgiye göre, şu anda su Lüleburgaz ilçesi sınırlarında bu gece ya da sabah suyun daha da artacağını düşünüyoruz. Suyun kara yolunda birikmesi nedeniyle zaman zaman Uzunköprü-Meriç karayolunda trafik aksamaları meydana geliyor. Hem Karayolları hem DSİ tüm imkanlarıyla bölgede, inşallah büyük bir afet olmadan bu suyu da atlatacağız." diye konuştu.

- Pehlivanköy'de durum

Pehlivanköy ilçesinde de yağışlar nedeniyle Ergene Nehri taştı.

Taşkın nedeniyle tarım arazileri ile panayır alanı su altında kaldı. Karayolları ekipleri, Pehlivanköy Köprüsü'nde çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün taşan Ergene Nehri'nin normal seviyesine dönmesi için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Taşkın nedeniyle panayır alanındaki bazı hizmet binalarının su altında kaldığını anlatan Açıkel, nehir debisinin gün içerisinde düşmesini beklediklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :