Ergene Nehri'nde taşkın önlemleri alınacak

Ergene Nehri'nde taşkın önlemleri alınacak

DSİ Genel Müdürlüğü'nce Ergene Nehri üzerinde bulunan 8 köprünün yenilenmesi ile nehir taşkınlarının önüne geçilmesi hedefleniyor - DSİ 112. Şube Müdürü Gökalp: "Ergene Nehri'ndeki 8 köprü 12 milyonluk bütçeyle yenilenecek. Nehrin artık son taşkını diyebi

KIRKLARELİ (AA) - Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nce Ergene Nehri üzerinde bulunan 8 köprünün yenilenmesi ile nehir taşkınlarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

DSİ 112. Şube Müdürü Egemen Gökalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ergene Nehri'nin aktığı güzergahlardaki köprülerin küçük olmasından dolayı nehrin zaman zaman yatağından çıktığını söyledi.

Nehir taşkınlarına karşı tüm tedbirleri aldıklarını belirten Gökalp, Kırklareli'nde 5, Edirne'de 3 olmak üzere bölgedeki 8 köprünün yenileneceğini ifade etti.

Köprülerin menfezlerinin yükseltilerek, genişletileceğini aktaran Gökalp, "Ergene Nehri'ndeki 8 köprü, 12 milyonluk bütçe ile yenilenecek. Nehrin artık son taşkını diyebiliriz. Şu an bölgemizde nehir suları yine yatağından çıkmış durumda. Bunlar yapılacak yatırımlar ile sona erecek." diye konuştu.

Yatırımları yıl sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini dile getiren Gökalp, DSİ olarak ciddi yatırımlar yaptıklarını vurguladı.

Köprü yenileme çalışmalarının en kısa sürede başlayacağını anlatan Gökalp, şöyle devam etti:

"Nehir yatağı düz coğrafya olduğu için akıntı saniyede 120 milyon metreküpün üzerine çıkınca yatağından çıkıyor. Bölgemizde yerleşim yerlerine kadar ulaşmıyor ancak tarım arazileri bu taşkınlardan zaman zaman olumsuz yönde etkileniyor. Taşkınlar nedeniyle bazı yerleşim yerlerine ulaşım kesiliyordu. Biz de bunun önüne geçebilmek için bölgemizdeki köprülerimizi yenileceğiz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :