Ergene Nehri'nde boğulan çocuklara karne!!!

Ergene Nehri'nde boğulan çocuklara karne!!!

Baybüre ve Yonat'ın okuldaki masalarına karneleriyle birlikte güller konuldu

TEKİRDAĞ (AA) - Ergene Nehri'nde boğulan çocuklardan Efe Baybüre ve Umut Yonat'ın okuldaki masalarına karneleriyle birlikte güller konuldu.

Geçen hafta Ergene Nehri'ne girdikten sonra kaybolan ve cansız bedenleri bulunan 3 çocuktan Efe Baybüre ve Umut Yonat'ı, Aşağısevindikli Mahallesi'ndeki Şehit Erdoğan Erişik İlkokulu'nda okuyan arkadaşları ve öğretmenleri unutmadı. 

Okullarının tatile girmesiyle ülke genelinde öğrenciler karnelerini alırken, Baybüre ve Yonat'ın da karneleri hazırlanarak, masalarına güllerle birlikte konuldu.

Baybüre'nin öğretmeni Cem Sezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Efe'nin herkes tarafından çok sevildiğini ve zeki bir öğrenci olduğunu söyledi. Sezer, şöyle devam etti: :

"Özellikle bahçedeki oyunlarda vazgeçilmezdi. Herkesin sevdiği, sürekli oynamak istediği bir öğrenciydi. Hepimiz sınıfa girmekte zorlanıyoruz. Çocuklar inanılmaz üzüldü. Özellikle samimi olduğu 2-3 arkadaşı o günden sonra gelmiyorlar. Dersleri gayet iyiydi, sorumluluk verildiğinde yerine getirmeye çalışıyordu. Gayretli bir çocuktu, akıllıydı. Söylenenleri yapıyordu. Çocukların zamansız bir şekilde böyle bir olayla karşılaşması hepimizi çok üzdüğü gibi arkadaşlarını da çok etkiledi.''

Efe'nin büyüyünce futbolcu olmak istediğini kaydeden Sezer, öğrencisinin Galatasaray hayranı olduğunu sözlerine ekledi.

 

- "Asker olmak istiyordu"

 

Umut Yonat'ın sınıf öğretmeni Gülnaz Erdem ise öğrencisinin sakin ve sorumluluk sahibi bir çocuk olduğunu söyledi.

Yonat'ın, okulun ikinci döneminde derslerindeki başarısını artırdığını ifade eden Erdem, "Gerçekten bu olay bizi çok üzdü. Arkadaşlarıyla olsun, öğretmenleriyle olsun hiçbir sorun yaşamadı. Arkadaşları tarafından sevilen bir öğrenciydi. İleride asker olmak istediğini söylemişti. Bu olay arkadaşlarını hissedilir derecede etkiledi, kabullenmek istemediler" şeklinde konuştu. 

Arkadaşı Aykut Gıdak ise Yonat ile çok yakın olduklarını ve birlikte oyun oynadıklarını anlatarak, ''Futbolu severdi. En iyi kalede oynardı. Derslerinde iyiydi. Derslerinde o bana, ben de ona yardımcı olurdum. Birbirimize her konuda yardımcı olurduk. Okul sonrasında o köyde olduğu için fazla buluşamazdık ama boş vakitlerimizde birlikte zaman geçirirdik'' diye konuştu.

 

- Olay

 

Geçen hafta cumartesi günü öğle saatlerinde serinlemek için Ergene Nehri'ne giren 5 çocuktan Mehmet Vural ve Suat Kayabaş yüzerek kurtulmuş, Umut Yonat, Bahadır Sarı ve Efe Baybüre ise kaybolmuştu. Baybüre'nin cesedi pazar, Sarı'nın cesedi pazartesi, Yonat'ın cesedi ise salı günü bulunmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı