Ereğli'ye tarım hamlesi

Ereğli'ye tarım hamlesi

Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanlığı ve Büyükşehir Belediyesi Meclisi Tarım Komisyon üyelerinden oluşan bir heyet Ereğli’de tarım sektörü hakkında çeşitli proje çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven başkanlığında Belediye Encümen Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun, Ereğli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tarım Müdürü Orhan Soylu ve Ereğli Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik katıldı.
Başkan Özgüven, 30 Mart 2014 tarihinde yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası’yla Özel İdare’nin yaptığı hizmetlerin büyükşehir belediyelerine geçtiğine vurgu yaparak, “Büyükşehir Belediyesi bu yeni yapılanmayla tarım ve hayvancılık noktasında potansiyeli yüksek yerlerde çeşitli projeler üzerinde çalışma yürütüyorlar. Ereğli’miz için hayati önem taşıyan kapalı sulama sistemi başta olmak üzere, çeşitli projeler üzerinde çalışmalarımız olacak. Büyükşehrin destekleriyle kapalı sulama sistemi projesini hayata geçireceğiz. Önümüzdeki günlerde ilçemize de bir tarımsal birim kurulacak. Bu birim de tarımsal değerler üzerinde çalışmalar yapacak ve proje üretecek. İlçemiz tarımına yön verecek çalışmalar gerçekleştireceğiz” dedi.
Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanlığı ve Büyükşehir Belediyesi Meclisi Tarım Komisyon üyeleri de, Ereğli’deki tarımsal potansiyelin farkında olduklarını ve bu potansiyeli verimli bir şekilde kullanmak gerektiğini kaydettiler ve bu doğrultuda proje çalışmalarına hız vereceklerini kaydetti.