Ereğli’ye kapalı sulama sistemi

Ereğli’ye kapalı sulama sistemi

İvriz Sol Sahil sulaması modernizasyonu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İvriz Sol Sahil sulaması modernizasyonu bilgilendirme toplantısı yapıldı. DSİ 4. (Konya) Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında kalan, Ereğli-İvriz Sol Sahil Sulamasının basınçlı borulu sisteme dönüştürülmesi ile ilgili yürütülen çalışmaların güncel durumu hakkında tüm paydaşların bilgi sahibi olmasını sağlamak ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak amacıyla, Ereğli Belediyesi Kültür Merkezinde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

eregli’ye-kapali-sulama-sistemi--(1).jpg

YOĞUN İLGİ

DSİ Konya Bölge Müdür Yardımcısı M. Muhittin Özyalvaç başkanlığında düzenlenen bilgilendirme toplantısına; başta Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaren ve Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven olmak üzere Ereğli Protokolü yoğun ilgi gösterdi. Toplantıya ayrıca Dünya Bankası Uzmanı Canan Yıldız, DSİ Genel Müdürlüğü Emlak ve Kamulaştırma Dairesi Başkanlığı Etüt ve Değerlendirme Şube Müdürü Hüseyin Ercan, Proje ve İnşaat Dairesi Başkanlığı Sulama ve Drenaj Şube Müdürü Mesut Keleş, İşletme ve Bakım Dairesi Başkanlığından Ziraat Mühendisi Ahmet Arslan ile DSİ Konya Bölge Müdürlüğü idari, teknik personeli, köy muhtarları, çoğunluğunu kadın girişimcilerin oluşturduğu çok sayıda çiftçi ve üretici vatandaş katıldı.          

eregli’ye-kapali-sulama-sistemi--(3).jpg     

ÖYALVAÇ: YÜZDE 40 SU TASARRUFU

Bölge Müdür Yardımcısı M. Muhittin Özyalvaç açılış konuşmasında; “İvriz Sol Sahil Sulaması, İvriz Barajından sulanan 150 bin dekarlık alanı kapsamaktadır. Tesis, 1995 yılında tamamlanarak İvriz Sol Sahil Sulama Birlik Başkanlığına devredilmiştir. Mevcut sulama şebekelerinin klasik ve açık kanaletli olması sebebiyle işletilmesi ve suyun kontrolünde sıkıntılar yaşanmaktadır.

Dünya Bankası finansmanı ile gerçekleştirilmesi planlanan Türkiye Sulama Modernizasyonu kapsamında, İvriz Sulamalarının modernizasyonu da yer almaktadır. Toplantıya konu projenin sulama sahasında Ereğli ilçe merkezinin de dahil olduğu 20 adet yerleşim yeri bulunmaktadır. 152 bin 800 dekar alanda mevcut açık şebeke, basınçlı borulu sisteme dönüştürülerek klasik dağıtım ağına göre %40 su tasarrufu sağlanması planlanmaktadır.” Dedi.

eregli’ye-kapali-sulama-sistemi--(4)-002.jpg

eregli’ye-kapali-sulama-sistemi--(5).jpg

BİLGİLENDİRME YAPILDI

Toplantıda, DSİ Genel Müdürlüğü Emlak ve Kamulaştırma Dairesi Başkanlığı Etüt ve Değerlendirme Şube Müdürü Hüseyin Ercan, DSİ Konya Bölge Müdürlüğü Proje ve İnşaat Şube Müdürü Sedat Ulular ile İşletme ve Bakım Şube Müdür Vekili Deniz Şahin tarafından teknik sunumlar yapıldı.

Konuşma ve sunumların ardından toplantıda köy muhtarları, üreticiler, yöre halkı ve diğer katılımcıların Ereğli İvriz Sol Sahil Sulaması Yenileme Projesi ile ilgili soruları, teknik personel ve yetkililer tarafından cevaplandı. Proje kapsamında devam eden ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

eregli’ye-kapali-sulama-sistemi--(12).jpg

SAĞ SAHİL YENİLEME İNŞAATINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Toplantının ardından DSİ heyeti, “Ereğli İvriz Sağ Sahil Sulaması Yenileme İnşaatı” şantiye sahasına geçerek incelemelerde bulundu.

247 bin 150 dekar tarımsal araziye basınçlı borulu şebeke ile sulama imkânı sağlayacak projede çalışmaların yerinde incelenmesinin akabinde, DSİ 43. (Ereğli) Şube Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda; işin ilerleyişi, çalışmalarda gelinen aşama hakkında genel bir değerlendirme yapıldı.

eregli’ye-kapali-sulama-sistemi--(15).jpg

Etiketler :