Ereğli’ye 5 yılda 350 milyonluk yatırım

Ereğli’ye 5 yılda 350 milyonluk yatırım

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Memleket Gazetesi’ni ziyaret ederek, 5 yıllık çalışmalarını ve Ereğli’ye kazandıran yatırımları anlattı

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Memleket Gazetesi’ni ziyaret ederek İmtiyaz Sahibi Adem Alemdar ve Haber Müdürü M. Ali Elmacı ile görüştü. Ereğli’deki hizmet ve yatırımları anlatan Özgüven, 5 yıllık başkanlık döneminde Ereğli’ye büyük yatırımlar yaptıklarını söyledi. AK Parti’nin belediyecilikte büyük başarılar sağladığını da kaydeden Özgüven, “Belediye olarak doğandan ölene kadar tüm vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz, şehrimizde önemli yatırımlar ve faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Bu görevleri yaparken hemşehrilerimizle, kamuoyuyla birlikte hareket etme, vatandaşlarımızın taleplerine karşılık verme açısından adeta sizler de bizim birer mesai arkadaşlarımız oluyor ve bizlere her konuda yardımcı oluyorsunuz” dedi.

ÖZGÜVEN, 5 YILDA 350 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPTIK

30 Mart 2014 yılında göreve geldiklerini hatırlatan Başkan Özgüven, bu süre içinde 350 milyon lirayı geçen yatırım yaptıklarını söyledi. Yeni yapılan projeler hakkında da konuşan Başkan Özgüven, Ereğli için önemli projeler arasında Taşevlerin restorasyonu olduğunu dile getirdi.

Ereğli’yi alt ve üst yapısıyla modern bir şehir haline getirebilmek için ekip arkadaşlarıyla birlikte yola çıktıklarını dile getiren Başkan Özgüven, “Ereğli’nin en büyük ihtiyacı olan cadde ve sokak, mahalle yol asfaltını şükürler olsun yüzde 90’ını  başardık. Ereğli belediyesi olarak 170 milyon liralık yatırım yaptık.

140 milyon lira  büyükşehir belediyemiz yatırım yaptı.  İnsanlar yalan söyleyebilir; ancak rakamlar asla yalan söylemez. Önümüzdeki yılda da Allah nasip ederse yeni projelerimize 40 milyon liralık yatırım hedefliyoruz” dedi.

YATIRIMLAR VE HİZMETLER SÜRECEK

Söz verilen hizmetlere ilaveten yeni projelerin de Ereğli’ye kazandırılacağına dikkat çeken Başkan Özgüven “Toplamda 5 yıl içerisinde 320 milyon TL gibi bir yatırım yapmış olacağız.  Ereğli`ye girdiğinizde asfaltsız bir cadde ve sokak bile  bulamazsınız. Ereğli’nin geçmişte merkezinde  bile

çamurdan bozuk yollardan yaya ve araçlarınız ile gidemiyor ve yürüyemiyordunuz.  Eksiğimiz var mı, var  eksiklerimiz olabilir. Kimse dört dörtlük değil ama eksiklikler hiçbir zaman bitmeyecek” diye konuştu.

baskan-ozguven-ziyaret-(1).jpg

SATAN DEĞİL KAMULAŞTIRAN BELEDİYE

Ereğli Belediyesi’nin mali disipliniyle yatırım yapan belediye olduğunu söyleyen Başkan Özgüven, “Artık satan değil, hizmet ve projeler için satın alan belediye haline geldik. Bunun karşılığını yurt içinde ve yurt dışında aldığımız ödüllerle taçlandırdık” dedi.  Yeni yılda hayata geçirilecek, projeleri çizilmiş ve ihale aşamasına gelinen projelere ayıran Başkan Özgüven, özel hastanemiz ve organize sanayimize yeni yatırımlar geliyor yatırımcıların gelmesi için her türlü fedakarlığı yapıyoruz. Ereğli, önümüzdeki yıllarda daha çok cazibe merkezi haline gelecek” dedi.

Alemdar’dan teşekkür

Ziyaretten dolayı Başkan Özkan Özgüven’e teşekkür eden Adem Alemdar; “Ereğli, Konya’nın her zaman önemli merkezlerinden olmuştur. Bizlerde basın adına Ereğli’ye yapılan yatırımları ve projeleri kamuoyuna aktarmaktan gurur duyduk. Bundan sonraki dönemde de çalışmalara her zaman destek olacağız” dedi. Alemdar, Başkan Özgüven ve ekibine çalışmalarında kolaylıklar diledi.