Ereğli'de tarıma dayalı organize sanayi bölgesi kurulacak

Ereğli'de tarıma dayalı organize sanayi bölgesi kurulacak

Konya'nın Ereğli İlçe Belediyesi ve Süt Birliğinin öncülük ettiği diğer sivil toplum kuruluşları tarafından da desteklenen Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesi çerçevesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Etüt ve Planlama Çalışma Grubu Yöneticisi Fethi Molla, bu proje ile ilgili olarak ön çalışma anlamında geçtiğimiz ay Ereğli’yi ziyaret ettiklerini belirtti. Molla, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesinin yapılması için Aşağıgöndelen ve Yukarıgöndelen mahallelerinde yer tespitinin gerçekleştirildiğini aktardı. Projenin hayata geçebilmesi için yerine getirilmesi gereken hükümlülükler hakkında katılımcılara detaylı bilgi veren Molla, YİKOB’a yatırılması gereken 1.6 milyon liranın ardından organize sanayi bölgesinde en az 25 baş yatırım yapacak 50 müteşebbisin tamamlanması ve taahhüdün verilmesi gerektiği hususları dile getirdi. Program karşılıklı görüş alışverişi ile devam etti. 
Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Nurullah Osmanlı ise, Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bu projesi Konya’nın diğer ilçelerinde de hayata geçirme adına alışmaların devam ettiğini ancak gerek coğrafi koşullar gerekse ekonomik açıdan gelişmişlik baz alındığında bu projenin hayat bulması gerektiğinden hareketle en doğru tercihin Ereğli olduğunun altını çizdi. Bu projenin başlaması için öncelikle projenin işbirlikçileri tarafından Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı YİKOB’a 1.6 milyon Türk Lirasının yatırılması gerektiği ve daha sonraki aşamada proje için adımların atılacağını kaydeden Osmanlı, bu projenin Ereğli’ye kazandırılması halinde Tarım ve Hayvancılıkta büyük bir ivme yakalanacağını vurguladı. 
Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Ereğli’nin gerek sosyal, gerek kültürel gerekse ekonomik yönden her geçen gün geliştiğini ifade ederek, Ereğli’nin gelişmesi adına atılan her adımın arkasında olduklarını kaydetti. 
Belediye Başkanı Özkan Özgüven de, Ereğli ekonomisinin tarım ve hayvancılığa dayalı bir yelpazede şekillendiğini ifade ederek tarım ve hayvancılığın başkenti Ereğli’ye Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kazandırılmasının elzem olduğuna dikkat çekti. 
AK Parti Ereğli İlçe Başkanı A. Kadir Düzen ise, Ereğli’nin kalkınması adına gerek sivil toplum kuruluşları, gerek kamu kurum ve kuruluşlar gerekse siyasilerin birlik ve beraberlik içerisinde taşın altına elini koyması gerektiğini söyledi. 
Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ercüment Sarıkafa, Ereğli’nin geleceği açısından bu projeyi son derece önemsediklerini ifade ederek, bu projenin hayata geçirilmesi adına takipçi olacaklarını belirtti. 
Sümer Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya, Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı A. Kadir Düzen, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Etüt ve Planlama Çalışma Grubu Yöneticisi Fethi Molla, Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Nurullah Osmanlı, Sür Üreticileri Birliği Başkanı Ercüment Sarıkafa, Ereğli Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik ile birlikte STK’ların temsilcileri katıldı.

ereglide-tarima-dayali-organize-sanayi-bolgesi-kurulacak---(3).jpg

ereglide-tarima-dayali-organize-sanayi-bolgesi-kurulacak---(2).jpg