Ereğli'de Havacılık ve Uzay Bilimleri MYO'nun temeli atıldı

Ereğli'de Havacılık ve Uzay Bilimleri MYO'nun temeli atıldı

Ereğlili iş adamı Mustafa Özşenol'un Ereğli'ye kazandırdığı yatırımlardan biri olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi İbrahim Özşenol Havacılık ve Uzay Bilimleri Meslek Yüksekokulu'nun...

Konya’nın Ereğli ilçesined iş adamı Mustafa Özşenol tarafından Ereğli Belediyesi’nin katkılarıyla yapılacak olan Türk Hava Kurumu (THK) İbrahim Özşenol Meslek Yüksek Okulu’nun (MYO) temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törene, Karaman Valisi Murat Koca, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Halkapınar Kaymakamı Mehmet Kocabey, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, THK Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Osman Yıldırım, THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli’de çok güzel bir gün yaşadıklarını ifade ederek, “Güzel bir hizmetin, güzel bir gayretin sonucu buradayız. Okulumuz tüm gayretlerimizle önümüzdeki eğitim öğretim yılında açılacaktır. Bu sayede göklerde Ereğli’de eğitim almış elemanlarımız görev yapacaklar. Bu bizim için gurur vericidir. Ereğli Orta Anadolu’da bir ilçeden çok, bir şehir havasında olan önemli merkezlerden birisidir. Bölgede adını duyuran bir şehirdir. Bugün açılışını yapacağımız meslek yüksek okulumuzun Ereğli’nin adını daha öne çıkaracaktır. Mustafa Özşenol ve ailesine teşekkürlerimi sunarım” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu ise, “Bugün gerçekten güzel bir gün, mutlu bir gündür. Hayırlı bir işe vesile oluyoruz. Hayırlı işe vesile olanlardan Allah razı olsun. Bazı işler sonuçlanıyor ama bu işlerin sonuçlanmasının arkasında çok ciddi çabalar çok ciddi emekler oluyor. Şu an da yapılacak yerin tahsisi bile bir iki sene aldı. Mustafa kardeşim ilkokul yapımı meselesini gündeme getirince gel bu işi, İbrahim amcanın adını yerelden genele taşıyalım ulusal hale getirelim. Sen hayırseverlik için ayırdığın parayı biraz daha fazlalaştır, bunu yapalım dedim, O’da sağ olsun kırmadı kabul etti. Ve arkasından bu noktaya geldik” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de, “Değerli katılımcıların katkılarıyla çok değerli çok ender, çok önemli okullardan birinin açılışına geldik. Havacılık ve Uçak bölümünü de buraya Ereğli’ye kazandıracağız. Bu hayırlı yatırımın kısa zamanda bitmesi temennisinde bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dua edilerek, kurban kesildi ve temel atma töreni gerçekleştirildi.