Ereğli'de Binler 15 Temmuz'u andı

Ereğli'de Binler 15 Temmuz'u andı

Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Ereğli Ağır Ceza Reisi Ercan Şahin, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, AK Parti Ereğli İlçe Teşkilat Üyeleri, Gençlik ve Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri...

Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Ereğli Ağır Ceza Reisi Ercan Şahin, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, AK Parti Ereğli İlçe Teşkilat Üyeleri, Gençlik ve Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri ve binlerce vatandaşın katıldığı program Belediye önünden yürüyüşle başladı.

eregli’de-binler-15-temmuz’u--(1).jpg

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’na kadar süren yürüyüşün ardından Mehteran gösterisi, protokol konuşmaları, 15 Temmuz gecesine ait video görüntüleri, Kuran-ı Kerim Tilaveti, İlahiler ve duaların okunduğu program büyük bir coşkuyla gece yarısına kadar devam etti.

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Başkan Özgüven: “Bundan tam iki yıl önce bu sinsi, hain planı kuranların ülkeyi bölmeye, parçalamaya, birilerine peşkeş çekmeye çalışanların bozguna uğradığı gecedir. Peygamber ocağı dediğimiz ordunun üniformasını giyerek o silahlarla, o uçaklarla, o tanklarla, o helikopterlerle bu aziz milletin üzerine kurşunlar sıkılacağı, bombalar atılacağı hiçbirimizin aklına gelmezdi. Ancak bu hainler, iş birlikçiler emellerine ulaşamadılar. O gece İstanbul başta olmak üzere Ankara’da, birçok şehrimizde tankların altına yatan, göğsünü kurşuna siper eden, silahsız olarak hainlerin üzerine büyük bir kararlılıkla giden milletimiz bu girişimi Allah(cc)’ın izniyle bertaraf etti. 251 Şehit, 2700 Gazimizin olduğu 15 Temmuz hain darbe girişimini asla unutmayacak ve unutturmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehitlerimize Allah(cc)’tan rahmet diliyor, milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.

eregli’de-binler-15-temmuz’u--(4).jpg

ETYEMEZ: 15 TEMMUZ’U UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ

Daha sonra kürsüye gelen Konya Milletvekili Etyemez: “Burada 15 Temmuz’un 2. Yıldönümü vesilesiyle bir araya geldik. Öncellikle o gece vatan uğruna canını seve seve veren Şehitlerimizi saygıyla anıyorum. 15 Temmuz’da olduğu gibi milletimiz ülkemizin dört bir yanında meydanlarda ve ayakta. O gece milletimiz iradesine sahip çıktı. Artık bu ülkenin kaderi darbelerle değil demokrasi ile belli olacak. Ve hiç kimse darbe girişimde bulunmaya cesaret edemeyecektir. 15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız. Gelecek nesillerimize de anlatacağız” ifadelerini kullandı.

eregli’de-binler-15-temmuz’u--(5).jpg

YARAN: BU GECE ALTIN HARFLERLE YAZILDI

Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ise: “15 Temmuz hain darbe girişimi ve buna karşı asil milletimizin Çanakkale ruhuyla, İstiklal harbiyle canlandığı bir gecedir. Bu gece Türk Milleti’nin şanlı tarihine altın harflerle yazıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin üniformasını giymiş hainlere fırsat vermeyen bu millet vatanına sahip çıktı. Bu vatan uğruna şehit olan kardeşlerimizi saygı ile anıyor, milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

eregli’de-binler-15-temmuz’u--(3).jpg