Ereğli Belediyesi Yeşillendirme Çalışmalarını Sürdürüyor

Ereğli Belediyesi Yeşillendirme Çalışmalarını Sürdürüyor

Ereğli Belediyesi fidanları toprakla buluşturmaya devam ediyor

Toros Mahallesi Toki Mevkii’nde düzenlenen fidan dikme programına Ereğli İlçe Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, AK Parti Ereğli İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcıları ve Üyeleri, AK Parti Ereğli İlçe Gençlik ve Kadın Kolları, Askerler, STK Temsilcileri, Kurum Müdürleri, Polis Okulu, Toki İlkokulu, Bil Koleji, Lokman Hekim Sağlık Meslek Lisesi, Ereğli Belediyesi Kreşi Müdür, Öğretmen ve Öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Programla ilgili duygularını dile getiren Belediye Başkanı Özkan Özgüven: “Bu yılda her yıl olduğu gibi bu yıl da fidanları toprakla buluşturuyoruz. Öncelikle vatan toprakları için hem yurt içinde hem de yurt dışında mücadele veren kahraman askerlerimiz var. Vatan toprağı kutsaldır. Bizler bunu böyle biliyor, ilelebet de böyle bilinmesini istiyoruz. Bu vesileyle Allah(cc) tüm Mehmetçilerimizin yar ve yardımcısı olmasını temenni ederken Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Vatan toprakları korunmaya çalışırken bizlerin de bu toprakların kıymetini bilerek ağaç dikmeli, diktiğimiz ağaçları sulamamız ve yetiştirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

resim658.JPG

eregli-belediyesi-yesillendirme-calismalarini--(3).jpg

eregli-belediyesi-yesillendirme-calismalarini--(4).jpg

“4 YILDA YAKLAŞIK 150 BİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞTU”


Şehrimizin yeşillenmesi için çalışmalarımız sürüyor diyen Başkan Özgüven: “4 yıl zarfında yaklaşık 150 Bin fidanı toprakla buluşturduk. Şu an da yaklaşık Bin fidanı toprakla buluşturuyoruz. Rakamsal verilerin yanı sıra dikilen fidanların kaçının tuttuğu, kaçının bakımı yapılarak yetiştirildiği daha önemlidir. Bu noktada Ereğli Belediyesi olarak diktiğimiz fidanların bakımlarını yaparak yetişmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Toros Mahallemizde dikimini gerçekleştireceğimiz fidanların yanı sıra buraya sosyal donatılar da yaparak Ereğlili hemşehrilerimizin temiz hava alabilecekleri, buraya gelip vakit geçirebilecekleri bir alan oluşturacağız. Diktiğimiz bu fidanlarla geleceğe daha güzel, daha yeşil bir Ereğli bırakmayı amaçlıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle fidan dikme programımıza katılımlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran: “Belediyemizin düzenlediği fidan dikme programı vesilesiyle bir aradayız. Dikilecek fidanlarla daha temiz havaya ve daha rahat bir yaşama kavuşacağız. Bu konuda tüm Ereğlililerin son derece duyarlı olması gerekiyor. Fidanları dikmekten çok korumak da çok önemlidir. Burada çok güzel bir ortam ve güzel bir katılım var bu da Ereğlililerin duyarlılığını ortaya koymaktadır. Bu düşüncelerle bu anlamlı programı düzenledikleri için başta Belediye Başkanımız olmak üzere tüm ekibine şükranlarımı sunuyor, katılımlarınız için herkese teşekkür ediyorum” dedi. Program, tüm katılımcıların yaklaşık Bin Fidanı toprakla buluşmalarıyla son buldu.

Haber Merkezi

eregli-belediyesi-yesillendirme-calismalarini--(5).jpg

resim612.JPG