Ereğli Belediyesi, Tarihi hizmetlerine devam ediyor

Ereğli Belediyesi, Tarihi hizmetlerine devam ediyor

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, 2014 yılından bu yana Ereğli’de yaptığı tarihi yatırımlar ve çalışmaları anlatarak, Ereğli’yi bölgenin incisi yapma yolunda ilerlediklerini söyledi

Yaptığı çalışmalar ve projelerle Ereğli’nin adata çehresini değiştiren Ereğli Belediye Başkanı Özgüven yaptığı çalışmaları gazetemize anlattı. Anadolu’nun eski şehirlerinden olan ve bugün halen bölgede önemini koruyan Ereğli, son 4 yılda yapılan yatırımlarla birlikte gelişmesini tüm hızıyla sürdürüyor. Özellikle son yıllarda yapılan, altyapı, üstyapı çalışmaları, sosyal belediyecilik ve dev yatırımlarla kendini geleceğe en iyi şekilde hazırlayan Ereğli Belediyesi, çalışmalarını katlayarak sürdürüyor. Ereğli artık yapılan yatırımlarla dikkatleri üzerine çekmeyi başararak modern olma yolunda hız kesmeden yoluna devam ediyor.

eregli-belediyesi--(5)-001.jpg

ASFALTLAMADA REKOR KIRDI

Ereğli’de 2014 yılı öncesi 148 kilometre sıcak ve soğuk asfalt yapımı gerçekleşirken, bu yıldan sonra 369 kilometre sıcak ve soğuk asfalt yapımıyla tarihi rekora imza attı. Ereğli Belediyesi’nde tarihinin en çok asfaltlama çalışmalarına toplamda 10 milyon lira harcandı. İlçenin kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar tüm hızıyla ilerlerken, aynı zamanda sokak araları ve en ücra köşelerine kadar asfaltlama yapıldı. Yol çalışmaları geçmiş yıllara göre oranlandığında yüzde 150 artış meydana geldiği de ortaya çıkıyor.

asfalt-rekar-kirdi--(2)-001.jpg

YENİ YATIRIMLARLA YENİ BİR ŞEHİR

Yol ve asfalt çalışmalarıyla hizmetlerini sürdüren Ereğli Belediyesi bir yandan da parke bordur çalışmalarıyla şehrin yeni kimliğini oluşturuyor. Fiziki çalışmaların son sürat sürdüğü Ereğli’de Fen İşleri Müdürlüğüyle birlikte toplam 45 kilometre kilitli parke taşı ve 54 kilometre de bordur taşı yerleştirdi. Bunların yanında yol kavşaklarına da büyük önem veren Belediye, toplamda 8 kavşağı da baştan değiştirerek vatandaşlara hizmet etti.

ALTYAPI BAŞTAN AŞAĞI DEĞİŞTİ

Hem nüfus olarak hem de ekonomik olarak gelişen Ereğli’de mevcut altyapı ve su şebekeleri değiştirilerek geleceğe yatırım yapıldı. Ereğli’de 100 ila 200 yıllık su şebekesinin ana arterlerini Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ ile beraber yaparak şehrin en büyük sorunu kökten çözüme kavuşmuş oldu. Altyapı ve kanalizasyonların da yetersiz kalmasıyla harekete geçen Ereğli Belediyesi ve KOSKİ ekipleri, yeni altyapıyı asbestli kanalizasyon boruları ile tamamlamaya devam ediyor.

eregli-genel-001.jpg

SİYAH HAVUÇTAN SONRA YENİ SİMGELER GELİYOR

Ereğli Belediyesi uzun uğraş verdiği siyah havuç patentini alarak dünyada kendini ispatlamış oldu. Artık Ereğli Siyah Havucu diye anılacak olan siyah havuç, şehrin yeni sembolleri arasında yer aldı. Siyah Havuç patentinin alınmasından sonra patent çalışmalarına hız veren Başkan Özgüven ve ekibi, Koyun Yoğurdu, Beyaz Kiraz ve Uzun Kabak patentini de almak için tüm başvuru işlemlerini yaptı.

KAPALI PAZAR HERKESİ MUTLU ETTİ

Kaliteli ve kullanışa elverişli kapalı pazarı bulunmayan Ereğli’de Başkan Özgüven ve ekipleri bu soruna kökten çözüm buldular. Ereğli’nin başta gelen Pazar sorunu Barbaros Mahallesinde yapılan Kapalı Pazar ile son buldu. 9 bin metrekare alana yapılan Kapalı Pazar yaklaşık 3,5 milyona mal oldu. Yakında hizmete girecek olan kapalı pazarın bölgede örnek teşkil edecek bir konfora sahip olacağı bekleniyor.

eregli’ye-yakisir-atli-spor-kulubu--(4)-001.jpg

PARKLARDA DEVRİM YAPILDI

Son yıllarda farklı park projeleriyle fark yaratan Ereğli Belediyesi, bu alanda da kalitesini en iyi şekilde ortaya koydu. Son yıllarda yapılan DDY Şehit Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu parkıyla da yepyeni bir yaşam ve dinlenme alanı oluşturuldu. Ereğli’ye yapılan parklarla vatandaşlara eğlence alanları da oluşturan Ereğli Belediyesi, 2014 yılından bu güne 52 bin metrekare m2 alana toplam 18 park ve oyun alanları kazandırıldı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi  ile birlikte 54 mahalleye park yapıldı. Bu parklarda imar planında yeşil alan olarak ayrılan alanların park, çocuk bahçesi, spor sahaları, yaya bölgeleri, ağaçlandırma sahaları ile mevcut yeşil alanların bakımı, onarım ve korunması ile ilgili hizmetlerin planlı, programlı ve uyum içinde yürütülmesini sağlayarak daha yaşanabilir kaliteli bir çevre sunuldu.

EREĞLİ’YE YAKIŞIR ATLI SPOR KULÜBÜ

Ereğli Belediyesi sosyal belediyecilik kapsamında bir ilki daha gerçekleştirdi. Atatürk Kültür Parkı’nda yapımı tamamlanan Atlı Spor Kulübü, Ereğli’nin at yetiştiricili kültürünü de ortaya koydu. Atatürk Kültür Parkı'nda 20 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen Atlı Spor Kulübü Ereğli'nin yeni ve önemli aktivite merkezlerinden birisi olmayı başardı.  içerisinde Kafeterya, Açık Binicilik Alanı, Seyir Terası, Kır Düğün Salonu, Hayvan Barınakları gibi mekanların yer aldığı kulüpte tüm Ereğlililer gönüllerince ata binmenin keyfini yaşıyorlar.

UZUN ÇARŞIDA YENİ PROJE

Ereğli’nin alışveriş merkezi olan ve tarihi dokuya sahip Uzun Çarşı’da alt yapı ve zemin çalışmalarıyla yeni yüzüne kavuşmuş oldu. Asbestli boruların ve doğal gaz hattının yenilenmesinden sonra zemin döşemesiyle estetikliğe kavuşan tarihi çarşı, artık daha güzel ve rahat alışverişin adresi oldu. Uzun Çarşıya yapılan yeni projeler toplamda 1 milyon liraya mal oldu.

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE YEPYENİ BİR DÖNEM

Ereğli Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında da yükselişini sürdürürken son olarak, Zübeyde Hanım Gündüz Çocuk Bakım Evi’yle vatandaşlara en iyi hizmeti vermeye çalışıyor.  Bunların yanında Engelli Destek Merkezi, Akü Şarj Ünitesi, Sünnet Şölenleri, Down Cafe, akülü araba ve tekerlekli sandalye dağıtımı, engelli personel istihdamı, spor etkinlikleriyle Ereğli’de yepyeni bir dönem başlamış oldu. Sosyal Belediyecilik alanında hem bölgesinde hem de vatandaşa yaptığı hizmetlerle adete yeni bir çağ açmış olan Ereğli Belediyesi Onkoloji Hastaları için başlatılan ‘Umut Otobüsü’yle de vatandaşın yanında oluyor. Ereğli Belediyesince yapılan Aş Ocağı projesinde de ihtiyaç sahibi 350 aileye yaklaşık bin 500 kişilik yemek yardımı yapılıyor. Sadece bunlarla kalmayan Sosyal Belediyecilik anlayışı, İkram Aracı, Evde Bakım Hizmeti, Hoş geldin Bebek Projesi, Kültür Gezileri, Kadın Girişimcilere Destek projesi, Alo Belediye gibi birçok alanda da Ereğli Belediyesi kendini ispat etti. Özellikle her Salı günü gerçekleştirilen ‘Halk Günü’ projesiyle de vatandaşlar sorunlarını birebir Belediye Başkanı Özkan Özgüven’le konuşma fırsatı buluyor. Son olarak Ereğli Belediyesi tarafından kurulan Mehter Takımı da, Özel günlerde Türk kültürünü ve Osmanlı saltanatını adeta şehirde hissettiriyor.

OSB, BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Ereğli’nin istihdam açığını önemli ölçüde kapatacak olan 2. Organize Sanayi Bölgesinde Ereğli’nin tarıma dayalı sanayi ve imalat sektöründe müthiş bir çıkış meydana getirecek. Buraya yapılan fabrikalar ve işletmelerle birlikte Ereğli’de aynı zamanda sanayiye de müthiş yatırımların önü açılmış oluyor.

HAYAT VEREN PROJELER GELİYOR

Ereğli Belediyesi tarafından ilçeye yeni bir kimlik kazandırmak amacıyla başlatılan kentsel dönüşüm projesiyle, atıl bölgeler ve eski binalar kaldırılarak yerine modern binalar inşa ediliyor. Bunların yanında Ereğli’nin Gülbahçe Mahallesinde yer alan Taş Evler Restorasyonu projesi ile bu bölge yepyeni bir yaşam merkezi haline gelecek. Kervansaray ve tarihi yapı restorasyonlarıyla da yeniliklerine devam eden Ereğli Belediyesi, şehrin tarihi dokusunu da koruyor. Bunların yanında Toros Mahallesine kurulan ‘Hobi Bahçeleri Projesi’de vatandaşa en güzel şekilde hizmet vermeye devam ediyor.

Servet R. Çolak-Memleket