Ereğli Belediye Başkanı Özgüven'den Anfoder'e ziyaret

Ereğli Belediye Başkanı Özgüven'den Anfoder'e ziyaret

KONYA (AA) - Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Anadolu Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği'ni (Anfoder) ziyaret etti.Dernek Başkanı Yavuz Görür ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından...

KONYA (AA) - Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Anadolu Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği'ni (Anfoder) ziyaret etti.

Dernek Başkanı Yavuz Görür ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Başkan Özgüven, derste bulunan kursiyerler ile de sohbet etti.

Başkan Özgüven'in nazik ziyaretinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Görür, dernek hakkında bilgiler verdi.

Görür, konuşmasında yaşadıkları coğrafyayı fotoğraflarla tanıtmak, özellikle gençlerin fotoğraf çekerken kültürünü tanımasını ve tanıtmasını sağlamak amacında olduklarını belirtti.

Sosyal paylaşım sitelerinde yaklaşık 5 bin takipçilerinin olduğunu vurgulayan Görür, ''Şu anda 17. dönem temel fotoğraf çekimi kursuna başaladık. Dernek dışında Ereğli Polis Meslek Yüksek Okulunda üç dönem  kurs verdik. 4. dönem kursumuz ise devam ediyor. Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencilerine yönelik  ilk kursumuzu da Aralık ayı içerisinde açacağız inşallah'' dedi.

Güney Kore’nin Başkenti Seul kentinde bulunan Gwangjin şehrindeki fotoğraf derneği ile kardeş dernek olduklarını hatırlatan Görür, Kore Türk 1. fotoğraf sergisini Kore'de, İkinci sergiyi ise 2015 yılı içerisinde Ereğli'de açacaklarını belirtti.

Anfoder’in Ereğli’nin öncü dernekleri arasında geldiğini söyleyen Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise Anfoder'in ses getiren, güzel çekimlere çalışmalara imza atan ve insanları bir araya getirip usta-çırak ilişkisi ile sevgi ve saygının ön planda tutulduğu bir hizmet ortaya koymasıyla dikkat çektiğini söyledi.

''Sevgi ve saygının olduğu dernekler yaşar ve seviyeli güzel faydalı hizmetler ortaya koyar'' diyen Özgüven konuşmasında şunları söyledi:

''Fotoğraf sadece deklanşöre basmak değil bir bakış açısı ve sizin o resme nasıl baktığınızı ortaya koyan bir değerdir. Genelde doğa fotoğrafları çekiyorsunuz. İşin özü resim çekmek ama doğa bilinci ve sevgisini de aşılıyorsunuz. Sizin gibi derneklerin çoğalmasını arzu ediyorum. Belediye olarak sizlere her türlü desteği vereceğimizi bilmenizi istiyorum'' dedi.

Türkiye genelinde Ereğli’nin reklama, satışa ihtiyacı olduğuna da değinen Özgüven, ''Bu konuyu farklı platformlara taşımamız lazım. Burada en büyük görev ve sorumluluk Anfoder'e düşüyor. Biz dışarıdan gelen misafirlerimize sizlerin çektiği resimleri hediye ediyoruz. Ereğli'nin tanıtımına sizlerin eserleri ile katkı sağlamaya çalışıyoruz'' dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı