Erdoğan'ın Diyarbakır'a yapacağı ziyaret

Erdoğan'ın Diyarbakır'a yapacağı ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın 28 Mayıs'ta Diyarbakır'a gerçekleştireceği ziyaret, kentte memnuniyetle karşılandı- Başbakanlığı döneminden bu yana kenti yaklaşık 20 kez ziyaret eden Erdoğan, birçok yatırımların açılışını

DİYARBAKIR (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan Binali Yıldırım ile 28 Mayıs'ta Diyarbakır'a gerçekleştireceği ziyaret, kentte memnuniyetle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın kentteki temasları kapsamında Diyarbakır Havalimanı ile kentteki bazı yatırımların açılışını gerçekleştirmesinin ardından, PKK'lı teröristlerce Dürümlü mezrasında bomba yüklü kamyonla düzenlenen katliamda, hayatını kaybedenlerin yakınlarını ziyaret etmesi bekleniyor.

65. Hükümet'in kurulmasının ardından Başbakan Yıldırım ile ilk ziyaretini Diyarbakır'a gerçekleştirecek olan Erdoğan, Başbakanlığı döneminden bu yana kenti yaklaşık 20 kez ziyaret etti, birçok yatırımların açılışını yaptı, gündeme dair çok önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 28 Mayıs Cumartesi günü Diyarbakır'ı ziyaret edecek olması, kentte memnuniyetle karşılandı.

Terör örgütü PKK'nın saldırılarından rahatsızlık duyan bölge halkı, Erdoğan'ın ziyaretiyle moral bulacak.

Kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Yıldırım ile Diyarbakır'a gelmesinin bölgeye verdiği önemi gösterdiğini belirtiyor.

- "Bölge halkı da Cumhurbaşkanının mesajlarını önemsiyor"

Müzakere ve Çözüm Platformu Sözcüsü Alaattin Parlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni hükümetin kurulmasından sonra Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın bölgede bulunmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Bölgenin son dönemde çok ciddi şekilde terör saldırılarıyla karşı karşıya kaldığına işaret eden Parlak, bu süreçte hem Erdoğan hem de Yıldırım'ın Diyarbakır'a geliyor olmasının önemine vurgu yaptı.

Parlak, "Hükümetin ilk toplantısından sonra ilk ziyaretin Diyarbakır'a yapılıyor olması çok anlamlı. Ziyaret, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetin bölgeye verdiği önemi gösteriyor. Burada yapacakları açıklamalar önemli. Bölge halkı da Cumhurbaşkanının mesajlarını önemsiyor." dedi.

- "Sorunları ancak güçlü liderler çözebilir"

Çözüm İçin Sivil İnisiyatif Derneği (Çözüm Der) Başkanı Ercan Ezgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gücünü halktan alan büyük bir lider olduğunun altını çizdi.

"Cumhurbaşkanı Başbakanlığı döneminde 2005 yılında ilk kez Diyarbakır'da 'Kürt sorunu benim de sorunumdur' dedi. Çözüm Süreci'nde gerekirse sorunun çözümü için baldıran zehiri içeceğini belirten Erdoğan, Diyarbakır'ın göbeğinde daha önce dışlanmış, ötekileştirilmiş Kürtlerle bir araya gelen, Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ve sanatçı Şivan Perver ile yan yana kol kola giren bir liderdir." ifadesini kullanan Ezgin, Erdoğan'ın vesayet sistemini yıkan, sırtını Hakk'a ve halka dayayan bir lider olduğunu söyledi.

Ezgin, Cumhurbaşkanının Kürt'ün, Türk'ün, Arap'ın ve Çerkez'in geleceğinin teminatı olduğunu dile getirdi.

Bu nedenle beklentilerin de büyük olduğuna dikkati çeken Ezgin, "Bölgede sorunlar çok yüksek. Bu sorunları ancak güçlü liderler çözebilir. Bölge yüzyılın trajedisini yaşıyor. Kürtler 1990'lı yıllarda görmediği acıyı maalesef son dönemde saldırılardan, patlayan bombalardan yaşıyor. Gözler ve yürekler cumartesi günü çağ açan lider Erdoğan'da olacak." diye konuştu.

Bölgenin normalleşmeyi, kalkınmayı, hayata geçirilecek acil eylem planlarını beklediğini anlatan Ezgin, atılacak adımlar ve yapılacak en küçük jestlerin dahi bölgede büyük bir umut ve heyecan oluşturacağını aktardı.

Ezgin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bölge çok gergin, büyük sıkıntı yaşanıyor. Tam da bu zamanda sahiplenilmeyi, kırılan gönüllerinin onarılmasını bekliyor. Bölge olarak Erdoğan'a büyük bir destek vermek lazım. Çünkü sorunlarımız büyük. Bu sorunları geçmişte olduğu gibi de çözebilecek tek lider de Erdoğan'dır. Bütün etnik ve mezhepsel sorunları bir tarafa bırakmamız lazım. Dava artık Türkiye, vatan ve geleceğimizdir."

- "Ziyaret inşallah hayırlı olur"

Eğitim Bir- Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş ise Erdoğan'ın bu süreçte Diyarbakır'a gelmesinin, özellikle bölge halkının canına ve malına kast eden PKK'nın yıkmış olduğu bu tahribatın düzeltilmesi açısından son derece önemli ve umut verici olduğunu belirtti.

Kürtlerin temel hakları konusunda daha önce de Erdoğan'ın son derece güzel ifadelerinin olduğunu ifade eden Memiş, "Kürtlerin talepleriyle ilgili sürecin örgüt dışında tamamen halkla ve sivil toplum kuruluşlarıyla yürütülmesi çok önemlidir. Ziyaret inşallah ülkemiz ve Diyarbakır için çok hayırlı olur." değerlendirmesini yaptı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :