Erdoğan'ın bu capsi Somali'ye damga vurdu

Erdoğan'ın bu capsi Somali'ye damga vurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Somali ziyareti caps’lerin de konusu oldu. Somali siteleri ve sosyal medya hesaplarından binlerce paylaşım alan caps’de Erdoğan’ın 2011’deki Somali ziyareti ile son gezisinde Türkiye Hastanesi’nin açılışı karşılaştırılmış.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan iken her gün yüzlerce bebeğin açlıktan öldüğü Somali’yi kalabalık bir heyet ile giderek dünyanın dikkatini bu ülkedeki açlık ve sefalete çekmişti. Erdoğan’ın bu ziyaretinde sanatçılar Ajda Pekkan, Sertap Erener, Muazzez Ersoy ve Nihat Doğan da yer almıştı. Erdoğan 4 yıl sonra bu sefer Cumhurbaşkanı olarak ve çok farklı bir Somali’ye gitti.

Türkiye 2011’de, açlık ve kuraklık krizini çözmek için bu ülkeye öncelikli olarak insani yardım malzemeleri göndermiş, kalıcı çözümler içeren orta ve uzun vadeli projeleri de uygulamaya koymuştu. Somali'ye tam teşekküllü 200 yataklı Türk Hastanesi inşa eden TOKİ; konut, 40 derslikli hemşire meslek yüksekokulu, yollar, cami, pazar yeri gibi temel tesislerin yapımını da üstlendi.

Erdoğan’ın bugün açılışını yaptığı 200 yataklı Türk Hastanesi, 13 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olmasının yanı sıra 12 yoğun bakım, 14 yenidoğan ünitesi, 20 kuvöz, 4 ameliyathane, 1 doğum odası, radyoloji ve laboratuvar ünitelerini barındırıyor.

Hastanenin yönetici personeli ise Türkiye’den gitti. Yönetici personeli 6 ay ve 1 yıllık, tabip ve diğer sağlık personeli ise 3 aylık periyotlar halinde Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilecek.

Erdoğan’ın 4 yılda yaptığı iki ziyaret Somaliler tarafından sosyal medyanın yeni mizah akımı caps’lerin de konusu oldu.

2011 ve 2015 başlıklı caps her iki ziyareti de anlatan görseller ile hazırlanmış.  Somali’yi tanıtan haber ve forum sitesi aminarts.com’da yayınlanan caps de en fazla beğenilenler haberler arasında yer alıyor. Caps, sitenin facebook sayfasında ise binlerce kere beğeni, paylaşım ve yorum almış durumda.

rs1-214.jpg

kanalahbaer