Erdoğan'dan Putin'e: İspat edemezse gidecek mi?

Erdoğan'dan Putin'e: İspat edemezse gidecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'in iddiasına France 24 kanalında cevap verdi: "İspat ettiği an giderim, edemezse Putin gidebilir mi?"

Erdoğan, Fransız FRANCE 24 televizyon kanalına, gündemdeki gelişmelerle ilgili mülakat verdi.

PETROL ALDIĞIMIZ YERLER BELLİ

Rusya’nın Türkiye'yi kaçak petrol satma konusunda DAEŞ’e yardım etmekle suçlamasına ilişkin soru üzerine Erdoğan, "Bundan dolayı çok üzgünüm. Onu açıkça söyleyeyim. Bir defa, bu ifadeyi kullananlar öncelikle bunu ispat etmeye mecburdur.

Eğer bunu ispat edemezse bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı çok büyük bir saygısızlıktır. Bunu yapanlar müfteridir. İftira atıyorlar. Bir defa bizim birinci derecede petrol ve doğal gaz alımı yaptığımız ülke Rusya’dır. Bunu kendileri biliyor. İkinci derecede biz İran’dan doğal gaz ve petrol alırız. Üçüncü derecede Azerbaycan, dördüncü sırada Kuzey Irak, beşinci sırada Cezayir ve Katar'dan doğal gaz ve LNG alımı yapıyoruz" diye konuştu.

"İSPAT ETTİKLERİ AN.."

Türkiye'nin petrol alışverişi yaptığı ülkelerin başında Rusya’nın geldiğine dikkati çeken Erdoğan devamında şunları söyledi:

"Çok ayıp. Bunu Rusya yetkililerin söylememesi gerekirdi. Bizim asla terör örgütleriyle böyle bir alım satımımız yoktur. Bunu ispat etmeleri gerekir. İspat ettikleri an Tayyip Erdoğan böyle bir görevin başında bulunmaz. Ama bu iftirayı atanlar, acaba o yerlerini bırakabilirler mi? Biz namusumuzla yaşıyoruz. Namusumuzla yaşamaya da devam edeceğiz. Bakın ben size sadece şunu söyleyeyim. Biz 2014’te 79 milyon litre kaçak petrol yakaladık. Bu kaçak petroller yakalandığı zaman gümrük ticaret bunları alır imha eder"