Erdoğan'dan Mursi'ye verilen idam kararına ilk yorum

Erdoğan'dan Mursi'ye verilen idam kararına ilk yorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'da darbeyle görevinden indirilen seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için verilen skandal idam kararına yorum yaptı.

Mursi'ye "casusluk" ve "hapishaneler baskını" davaları kapsamında idam cezası verilmesinin ardından yine ilk tepki Türkiye'den geldi.

İstanbul'da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mısır'da halkının yüzde 52 oyuyla Cumhurbaşkanı seçilen Mursi ile ilgili maalesef idam kararı vermişler. Mısır eski Mısır'a dönüyor, eski Mısır'a. Batı, maalesef hala darbeci olan Sisi'ye karşı tavrını ortaya koymuyor. Kendisi idamları kaldırırken, Mısır'da bu idam kararlarının devamına seyirci kalıyor. Buna karşı bir uygulama yapmıyor. Bakıyorsunuz ki, kendileri hep beraber onlarla beraber gayet güzel bir araya gelip, yine müşterek dayanışma içerisinde pozlarını veriyorlar. Bütün bu gidişe inanın şekil verecek olan bu millet. Türkiye. Türk Milleti. Burası verecek. Onun için sizin duruşunuz çok önemli. Onun için 7 Haziran çok önemli" açıklamasında bulundu.