Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert tepki

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert tepki

Erdoğan: 'CHP, Alevi vatandaşlarımızı tahrik ederek Esad'a destek vererek çok tehlikeli bir oyun oynuyor.'

Hatay Reyhanlı'da 2 bombalı araçla yapılan saldırıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Siyasileri ve medyayı eleştirdi. ''Maalesef bazı siyasiler ve medya bu alçakça tuzağının içinde yer aldılar. İnsanlar sokaklarda can mücadelesi veriyor birileri çıkıyor sanki o saldırıyı beklermiş gibi sorumsuzca açıklamalar yapıyorlar. Hele bir durum gözyaşlarımızı dindirelim ondan sonra herkes eteğindeki taşları döksün.'' dedi. Erdoğan CHP'ye ve lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da sert sözler söyledi.

''SİYASETİ BIRAKIR GİDERİZ''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,''Annesinin karnında gibi büzülmüş yatan, iki bacağı kopmuş, minicik bedeninin yarısı yanmış yatan o bebekleri görmezden geleceğimize siyaseti bırakır çeker gideriz. Bizim anlayışımız budur. Biz Türkiye'nin bebekleri, dünyanın bebekleri için siyaset yapıyoruz. Onlardan yüz çevireceksek, siyaset yapmanın bir anlamı yok'' dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları

''ALEVİ VATANDAŞLARI TAHRİK EDİYOR''

CHP hep fırsatı kriz durumlarında aramıştır. Seçim sandığında başarı gösteremeyen CHP kaostan medet umarak fırsat devşirmenin gayretinde olduğunu gördük. Sokak sokak direniş çağrısı yapan çözüm sürecini bir ayrışma olarak adlandırılan ve sürekli Alevi vatandaşlarımızı tahrik ederek Esad'a destek vererek çok tehlikeli bir oyun oynuyor. CHP Türkiye'nin düşmanlarıyla aynı fotoğrafta bulunmak gibi bir hata yapıyor. En kanlı terör örgütlerinin ekmeğine yağ süren açıklamalar yapıyorlar. Saldırıları çok başka yerlere çekmeye çalışan bir tavıra büründüler.

CHP REYHANLI'DA ''BUNLAR GİTSİN'' DİYOR

Bakın şu anda Reyhanlı'da CHP örgütü çalışmalar yaparak Suriye'den gelen kardeşlerimize karşı "bunlar buradan gitsinler" diyor. Aklı selim sahibi kardeşlerimiz ise "onlar bizim misafirimiz" diyorlar. CHP bunu her zaman yaptı ve yapıyor. Aynı şeyi MHP'de görüyorum. Biz ırkçı bencil bir millet değiliz. Bizi büyük millet yapan zor zamanlarda mazlumların yanında durmamızdır.

''GERİLİME PRİM VERMEYİN''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlara seslenerek, ''Muhalefet tarafından tırmandırılan gerilime lütfen prim vermeyin. Ayrıştırıcı dil, üslup ve tavırlara asla aldanmayın. Terörün, Türkiye düşmanlarının ekmeğine yağ sürecek açıklama ve yayınlara karşı lütfen dikkatli olun'' dedi.