Erdoğan'dan Gauck'a taziye telefonu

Erdoğan'dan Gauck'a taziye telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Germanwings havayollarına ait uçağın Fransa'da düşmesiyle yaşanan trajediyle ilgili olarak Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek, taziyelerini iletti

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Germanwings havayollarına ait uçağın Fransa'da düşmesiyle yaşanan trajediyle ilgili olarak Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek, taziyelerini iletti. 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, bugün Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'da bulunduğu sırada gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, uçağın Barselona-Düsseldorf seferini yaptığı sırada düşmesi neticesinde 144 yolcu ile 6 mürettebatın hayatını kaybetmesinin Türkiye'de de derin üzüntüye yol açtığına işaret ederek, Alman mevkidaşına taziyelerini bildirdi. 

Hayatlarını kaybedenler arasında biri Türk kökenli olmak üzere yaklaşık 70 Alman vatandaşın bulunduğuna işaret eden Erdoğan'ın, bu elim trajediden dolayı dost Almanya halkına ve yakınlarını kaybedenlerin ailelerine en içten taziyelerini sunduğu kaydedildi. 

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un da Almanya ve Türkiye arasındaki dostane ilişkilere değinerek, Erdoğan'a hassasiyetinden dolayı teşekkür ettiği, en kısa sürede kendisiyle yüz yüze görüşmek istediğini belirttiği öğrenildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kazayla ilgili olarak İspanya Kralı Felipe ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile de telefon görüşmesi yapmıştı. 

Kaynak:Haber Kaynağı