Erdoğan'dan ABD'li generale tepki: Haddini bil

Erdoğan'dan ABD'li generale tepki: Haddini bil

Erdoğan, darbeci askerlerin yoğun saldırılarına maruz kalan Gölbaşı Özel Harekat binasını ziyaret etti. Polislere hitap eden Erdoğan, darbe girişiminde bulunan cuntacılar için 'müttefiklerimiz' diyen ABD'li komutan Votel'e sert tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbeci askerlerin yoğun saldırılarına maruz kalan Gölbaşı Özel Harekat binasını ziyaret etti. Polislere hitap eden Erdoğan, darbe girişiminde bulunan cuntacılar için 'müttefiklerimiz' diyen ABD'li komutan Votel'e sert tepki gösterdi. "Sen kimsin, bir defa haddini bileceksin" diyen Cumhurbaşkanı, teröristbaşı Gülen'in ABD tarafından beslendiğini de hatırlatarak, "Bu açıklamalarla da kendinizi açığa çıkarıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişiminde bulunan FETÖ'cü askerlerin saldırıda bulunduğu Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda konuşma yaptı. Erdoğan, darbe teşebbüsünü gerçekleştiren FETÖ'cü askerlerin ihanetle anılacağını, şehitlerimizin ise bu vatanı vatan yapanlar olarak anılacağını söyledi.

Darbe girişimi sonrası terör örgütü FETÖ'ye yönelik operasyonlarda tutuklanan askerlerle ilgili 'müttefiklerimiz' ifadesini kullanan ABD Merkezi Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel'e de tepki gösteren Cumhurbaşkanı, "Bunun kararını vermek senin haddine mi? Sen kimsin, bir defa haddini bileceksin" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sizlerin duruşu, bir hain güruhun saldırılarını püskürtmüştür. Ama onlar, ihanetleriyle anılacaklar. Şehitlerimiz, bu vatanı vatan yapanlar olarak anılacaklar.

Sen kimsin, haddini bileceksin

Dünya, bu demokrasi nöbetini tutanları sadece izliyor. Sadece bize onlardan geçmiş olsun dilekleri geliyor. Arkasından, 'ama gelecek için endişe duyuyoruz.' Neymiş beyefendilerin endişeleri: Acaba tutuklananların sayısı daha da artar mı? Suçluysa artar. İşte bir tanesi, ne yazık ki Amerika'da, aynı zamanda önemli bir makamda olan general veya amiral kalkıyor, "İrtibat halinde olduğumuz üst düzey komuta komitesinde olanlardan içeri alanların olduğunu görüyorum" diyor. İnsan biraz sıkılır. Bunun kararını vermek senin haddine mi? Sen kimsin, bir defa haddini bileceksin. Zaten darbeci senin ülkende, darbeciyi senin ülkende besliyorsunuz. Benim milletimi asla inandıramazsınız. Milletim şu anda bu tezgahın içinde olanları da biliyor. Bu tür açıklamalar, bu işin arkasında kimlerin olduğunu, üst aklın kimler olduğunu da gayet iyi gösteriyor. Bu açıklamalarla da kendinizi açığa çıkarıyorsunuz. Türkiye bu oyunlara gelmedi.

Darbecilerin bombaladığı bina yerine yenisi inşa edilecek

İnşallah bunun yerinde çok daha muhteşem bir eseri inşa edeceğiz. Şehitlerimiz, çok önemli bir yere gittiler. Onlar, sevgili Peygamberimize komşu oldular. Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber. Peygamberlikten sonra en yüce makama ulaştılar. Zaten sizlerin, bizlerin hedefinde de bu yok mu? Nerede, nasıl bu ömrü noktalayacağımıza dair elimizde bir belge var mı?

Türk milleti bir kez daha destan yazdı

Milletimin tankların önüne yatmak suretiyle şehit olan, genciyle, kadınıyla erkeğiyle, o kutlu mücadeleyi veren milletimi kutluyorum. Ne büyük milletimiz var. Bu dünyaya aslında bir demokrasi destanının yazılması demek. Türk milleti bu destanı bir kez daha yazdı. Yerleri inşallah Cennet olsun diyorum. Dik duracağız, eğilmeyeceğiz ve bu yolda kararlılıkla devam edeceğiz."