"Erdoğan ve Bahçeli ortak miting düzenleyebilir"

"Erdoğan ve Bahçeli ortak miting düzenleyebilir"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin bazı illerde ortak miting düzenleyebileceklerini açıkladı.

CNN'de katıldığı programda yerel seçimlere ilişkin sorulara yanıt veren AK Parti Başkanvekili Numan Kurtulmuş, aday tespitinde son noktaya gelindiğini söyledi

Büyükşehirler özelinde MHP ile ittifak görüşmesi yapıldığını belirten Kurtulmuş, "Büyükşehirler üzerinde ilçeler üzerinde de çalışmalar yapıldı. Liderler bir kez daha görüşerek son çerçeveyi çizerler. Bizim aday gösterdiğimiz yerden MHP, MHP'nin aday gösterdiği yerlerde ise biz destek vereceğiz." dedi

ORTAK MİTİNGLER GÖREBİLİRİZ

Hangi ilde hangi adayın konulacağının belli olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "İttifakın ruhuna uygun bir şekilde karşılıklı jestler yapılıyor. Ortak mitingler görebiliriz. Her iki liderin katıldığı mitingler olabilir. Bu da ittifakın toplam oylarına yansıyabilir diyorum. Ocak ayının ilk yarısında Ankara’da büyük bir lansmanla bütün adaylar bir araya getirilip kamuoyuna açıklanır." diye konuştu.

İSTANBUL ADAYI

Kurtulmuş ismi merakla beklenen İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları hakkında da "Bütçe görüşmeleri cuma günü bitiyor bundan sonra İstanbul ve diğer illerimizin adaylarını açıklarır. İstanbul adayının bağımsız bir toplantıyı ile duyurulması olur." ifadesini kullandı.