Erdoğan, TÜMSİAD'ın iftarına katıldı

Erdoğan, TÜMSİAD'ın iftarına katıldı

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan: (2)

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Şimdi de çıkmış, 'Mısır ara bulucu olsun' diye çağrı yapıyor. Dedik ya CHP, Baas Partisi zihniyetinin Türkiye koludur. Bugün de Baas zihniyetinin gereği neyse onu yapıyor" dedi. 

Erdoğan, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneğinin (TÜMSİAD) Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği iftarda yaptığı konuşmada, CHP'nin İsrail politikalarını eleştirdi. Erdoğan, şöyle konuştu:

"CHP'nin tarihine bakın; tek parti döneminden bugüne kadar, İsrail karşısında el pençe divan durduğunu görürsünüz. Mavi Marmara hadisesinde bu genel müdür, Türkiye'nin değil İsrail'in yanında yer aldı. Bizim Tel Aviv'e sorduğumuz sorulara cevap Tel Aviv'den değil, genel müdürden geldi. 'Türkiye'de basın özgürlüğü yok İsrail'de var' diyen, Filistin meselesiyle Türkiye'nin terör meselesini özdeşleştiren, hata üstüne hata yapan, paçalarından cehalet akan bu genel müdür oldu. Şimdi de çıkmış, 'Mısır ara bulucu olsun' diye çağrı yapıyor. Dedik ya CHP, Baas Partisi zihniyetinin Türkiye koludur. Bugün de Baas zihniyetinin gereği neyse onu yapıyor." 

İsrail'in Gazze'de katliamının başladığı günden bu yana içerideki İsrail lobisinin işi gücü bırakıp hükümete iftiralarla saldırdığını kaydeden Erdoğan, "Bakın bir haftadır benim özel temsilcim, bu konularla ilgili olarak Katar'daydı. O geldi, şimdi Dışişleri Bakanımı gönderdim. O orada. Şimdi oradan yine bu işlerle ilgili inşallah Fransa'ya geçecekler. Acaba süratle bir ateşkes nasıl sağlarız, insani yardımları Gazze'ye nasıl ulaştırırız, Filistin'e nasıl ulaştırırız, biz bunun derdi içerisindeyiz. Biz dertliyiz dertli" diye konuştu.

Her zaman mazlumun yanında olduklarını vurgulayan Erdoğan, "Biz rahat duramayız ama diğerleri durur ve istismar yapıyorlar, diyorlar ki 'Türkmenlere ellerini uzatmadılar'. 'Bırakın Arap'ı, bırakın Rabia'yı' diyor. 'Türkmenlere elini uzatsa ya' diyor. Türkmenlere ne yaptığımızdan haberi yok ki. Dedim ya, paçalarından cehalet akıyor" dedi. 

Lazkiye'deki Türkmenlere yaptıkları insani yardımlara ve MİT tırlarının durdurulması olayına değinen Erdoğan, "Biz Lazkiye'deki Türkmenlere insani yardımlarımızı ulaştırırken Adana'da MİT'in tırlarının önünü kesen kimdi? Pensilvanya. Pensilvanya'nın her iki ayağı, güvenlik güçleri ve yargı beraber operasyon yaptılar, o tırları durdurdular. Aynı şekilde Irak'taki Türkmen kardeşlerimize lütfeder de sorarlarsa, oraya bizim nasıl sahip çıktığımızı çok açık net görürler. Kardeşlerim, biz zalimler karşısında boynunu büken bir iktidar olmadık, olmayacağız. Şimdi aynı şeklide Batı, İsrail'in yanında duruyor, maalesef sesini dahi çıkartmıyor ama biz kovalıyoruz, kovalamaya devam edeceğiz. İnşallah, inanıyorum ki er veya geç bu iş çözülecek" diye konuştu. 

Pensilvanya ihanet şebekesine karşı dimdik durduklarının bilinmesini istediğini ifade eden Erdoğan, kendilerine destek veren TÜMSİAD'a teşekkür ederek, "Yol arkadaşlığımız inşallah sonuna kadar aynen böyle devam etsin. Biz, pazara kadar değil, mezara kadar bu birlikteliğimizi devam ettirmek durumundayız. Çünkü şunu unutmayalım, 'Ancak inananlar kardeştir'. Bizim ölçümüz budur. İnşallah bu ölçüye sadık kalarak bu yolculuğumuzu devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, konuşmasının ardından Erdoğan'a günün anısına plaket verdi. 

(Bitti)

Kaynak:Haber Kaynağı