Erdoğan-Sall ortak basın toplantısı

Erdoğan-Sall ortak basın toplantısı

Senegal Cumhurbaşkanı Sall:- "Türkiye ile iş birliğimizi daha da güçlendirmek için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız"- "Sayın Erdoğan’ı hem İslam İşbirliği Teşkilatı hem de dünyadaki diğer uluslararası örgütlerdeki liderliği açısından tebrik ettim"- "Gere

DAKAR (AA) - Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, "Türkiye ile iş birliğimizi daha da güçlendirmek için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız." dedi

Senegal Cumhurbaşkanı Sall ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Sarayı'nda gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Sall, Erdoğan'ın 2013’te resmi ziyaretle, ardından 2016'da aktarması sırasında Senegal’e geldiğini hatırlattı ve bugünkü ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirme fırsatı tanıdığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu kadar kalabalık bir heyetle Senegal'i ziyaret etmesinin Senegal ve Türkiye arasındaki mevcut olumlu iradenin güzel bir göstergesi olduğunu belirten Sall, "Türkiye ile iş birliğimizi daha da güçlendirmek için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız." dedi.

Sall, Erdoğan'ın iki yıl önce ikili ticareti 250 milyon dolara yükseltme önerisinde bulunduğunu anımsatarak "Bugün bu hedefe ulaştık. Çıtayı daha da yükseltmek için çabalıyoruz." ifadelerini kullandı.

Senegal Cumhurbaşkanı Sall sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bizlere desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu destek diğer şehirlerdeki altyapıyı güçlendirmek için cesaret vermiştir. Bizlere Eximbank tarafından sağlanmış olan 300 milyon dolarlık finansmanla kongre merkezi, stadyum, Uluslararası Hall Merkezi inşaatı yapıldı. Bu ziyaret çerçevesinde hidrokarbon, maden ve mineraller, demiryolu, turizm alanında mutabakat zaptı ve iyi niyet anlaşmaları imzaladık." diye konuştu.

İki ülke arasında yer fıstığı ihracatı konusundaki görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Sall, "Ülkemizdeki ticari açığın kapanması için Senegal’den yapılacak yer fıstığı ihracatına Türkiye de olumlu bakıyor." dedi.

Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı:

"Sayın Erdoğan’ı hem İslam İşbirliği Teşkilatı hem de dünyadaki diğer uluslararası örgütlerdeki liderliği açısından tebrik ettim. Gerek G20'de gerek diplomatik alanlarda Senegal, uluslararası konularda Türkiye’yle çalışmaya devam edecek, terörle mücadele konusunda iş birliğini sürdürecektir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :