Erdoğan-Obama görüşmesi

Erdoğan-Obama görüşmesi

Beyaz Saray, görüşmede özellikle DAEŞ’e karşı mücadelede süregelen işbirliğinin derinleştirilmesi ile Irak ve Suriye meselelerinin ele alındığını belirtti

 Beyaz Saray, ABD Başkanı Barack Obama ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmesinde, DAEŞ’e karşı mücadelede devam eden işbirliğinin derinleştirilmesinin yanı sıra Irak ve Suriye konularının ele alındığını bildirdi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Başkan Obama’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi. Görüşmede, terör örgütü DAEŞ’e karşı mücadelede devam eden işbirliğinin güçlendirilmesinin yanında Irak’a güvenlik ve istikrarın getirilmesi ile Suriye’deki savaşa siyasi çözüm bulmaya yönelik ortak çabaların ele alındığı kaydedilen açıklamada, Obama’nın, Suruç’ta 20 Temmuz’da meydana gelen terör saldırısı ile Ceylanpınar’da dün PKK’nın üstlendiği terör eylemlerini kınadığı ifade edildi.

Açıklamada, Obama’nın Amerikan halkı adına kurbanların ailelerine başsağlığı dilediği ifade edilerek, şunlara yer verildi:

“İki lider, ABD ve Türkiye’nin terörizme karşı mücadelede birleştiğini tekrarladı. Liderler ayrıca yabancı savaşçı akını önlemek için işbirliğinin artırılması çabalarını ve Türkiye’nin Suriye ile sınırının güvenliğini sağlamayı konuştu. Başkan (Obama) ABD’nin Türkiye’nin ulusal güvenliğine yönelik taahhüdünü bir kez daha yineledi.”

Açıklamada, Obama ve Erdoğan’ın, bu ve diğer bölgesel konularda yakın çalışma içinde bulunmayı sürdürme taahhüdünde bulunduğu kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı