Erdoğan-Nyusi ortak basın toplantısı

Erdoğan-Nyusi ortak basın toplantısı

Mozambik Cumhurbaşkanı Nyusi: - "İki ülke arasında son 7 yılda 30 proje hayata geçirildi. Bu projelerin devamı da gelecek"

MAPUTO (AA) - Mozambik Cumhurbaşkanı Filipe Nyusi, iki ülke arasında son 7 yılda 30 projenin hayata geçirildiğini ve bu projelerin devamının geleceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mozambik Cumhurbaşkanı Nyusi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Nyusi, ilk kez bir Türk Cumhurbaşkanı'nın Mozambik'i ziyaret ettiğini ve bu durumdan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Türkiye'nin Mozambik için sadece dost ülke değil aynı zamanda Ortadoğu'ya açılan bir kapı da olduğunu söyleyen Nyusi, görüşmelerde sağlıktan istihbarat paylaşımına kadar birçok konunun ele alındığını anlattı.

Nyusi, bu ziyaretin Türkiye ile Mozambik arasında özellikle ekonomik ve diplomatik alanlarda yeni bir başlangıç olacağını dile getirdi.

Mozambik'in yeraltı ve yerüstü kaynakları bakımından zengin bir ülke olduğunu vurgulayan Nyusi, "Türkiye'yle enerji alanında ortak çalışmalar yapabiliriz. Sayın Erdoğan ile yatırım ve ortaklık fırsatlarının neler olduğunu değerlendirdik. Türkiye teknoloji olarak ileri bir ülke ve bize birçok alanda fayda sağlayabilir. Her iki ülkenin hedefi aslında iş alanındaki faaliyetlerin daha da ileriye taşınması. İki ülke arasında son 7 yılda 30 proje hayata geçirildi. Bu projelerin devamı da gelecek." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :