Erdoğan Konya'da yapılan eserlerin açılışı yapacak

Erdoğan Konya'da yapılan eserlerin açılışı yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Konya'da yapımı tamamlanan eserlerin açılışını Ankara'dan gerçekleştirecek.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde yapımı tamamlanan, 7,7 milyar lira yatırım bedelli 375 eser 29 Kasım bugün Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından toplu olarak hizmete açılacak. Erdoğan, Ankara'dan Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Konya'da yapımı tamamlanan eserlerin de açılışını yapacak.

KONYA'YA 12 TESİS

Ülke genelinde hizmete alınacak bu tesislerden Konya'nın da payına düşeni aldığı öğrenilen açılışta, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün tamamladığı toplam 12 adet eser de yer alıyor.

Öte yandan DSİ tarafından tamamlanan bu tesislerin, Seydişehir Ortakareören Göleti, Doğanhisar Deveyolu Göleti, Meram İnlice Göleti ve bu göletin sulama projesi, Ilgın Belekler Göleti ve sulama projesi, Taşkent Balalar Göleti ve sulama projesi, Hüyük Çamlıca Göleti Sulaması, Derebucak Çamlık Göleti Sulaması, Seydişehir Oğlakçı Göleti Sulaması ile içeriğinde toplam 34 adet müteferrik taşkın koruma projesinin olduğu öğrenildi.

15 YILDA 508 BARAJ

15 yıllık sürede 508 adedi baraj olmak üzere 7 bin 200 adet yeni tesisi ülkeye kazandırdıklarını kaydeden Bakan Eroğlu, "Yine bu dönemde orman varlığımızı 1,5 milyon hektar artırarak 3 milyar 820 milyon adet fidanı toprakla buluşturduk, yıl sonuna kadar bu rakamı 4 milyar adete çıkaracağız. Tabii hayatın devamına önem vererek korunan alanlarımızı arttırdık. Meteorolojide teknolojik bir dönüşüm gerçekleştirerek hava tahmin oranlarımızı yüzde 90'ın üzerine çıkardık" dedi.

Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakanlık olarak her yıl tesisleri toplu olarak hizmete aldık. Bir gelenek haline getirdiğimiz toplu açılış merasimlerine bu yıl da devam ediyoruz. Aralarında barajlar, içme suyu, sulama, atıksu arıtma ve taşkın koruma tesisleri ile ağaçlandırma, ormancılık, milli park ve meteoroloji projelerinin yer aldığı 7,7 milyar TL'ye mal olan 375 dev tesisi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle hizmete alacağız."

Haber Merkezi