Erdoğan,  Konya'da 42 tesisin temel atma açılışını gerçekleştirdi

Erdoğan, Konya'da 42 tesisin temel atma açılışını gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında Şehir Hastanesi ve Alacabel Tünelinin de bulunduğu, 2 milyarlık yatırım değeri olan 42 tesisin temel atma ve açılışını gerçekleştirdi

Konya'ya kazandırılan eserlere yönelik de Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkanı, meclis üyeleri, mühendisler ve diğer emeği geçen herkese şahsı ve milletin adına teşekkür ettiğini ifade etti.

Konya'nın daha fazla yatırımlara layık olduğunu bunların da peyder pey yapılacağına inandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni büyükşehir kanunuyla Konya'nın Avrupa'daki pek çok ülkeden daha büyük şehir konumuna geldiğini söyledi. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Konya'nın kazandığı şehir stadıyla artık buradan "dünyaya caka sattığı"nı belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, stada gelenlerin maşallah dediğini, çok da çevreci bulduklarını, burada yapılan müsabakalarda Türk Milli Takımı'nın da Konyaspor'un da aynen devam edeceğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarihi birikimi ve dinamizmi ile Konya her zaman Türkiye'ye örnek olmuş, Türkiye'nin önünde gitmiş bir şehrimizdir. Bu kadim şehir layık olduğu bu hizmetleri de alacaktır." dedi.

 Tesislerin toplu açılış kurdelesi kesildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, grup başkanvekilleri, milletvekilleri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile Konya'da yapımı tamamlanan hizmet ve tesislerin toplu açılışını gerçekleştirdi. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Açılış esnasında, Seydişehir-Alacabel Tüneli'nde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a video konferans aracılığıyla bağlanıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alacabel Tüneli'nin temel atma töreninin bugün gerçekleştirileceğini belirtirken, bu bağlantı esnasında tünelin tamamlanmış halinin görselleri paylaşıldı. 

Erdoğan, "Ben gerçi biliyorsunuz pek temel atmam ama Konya özellikle olduğu için buradayım. İnşallah Rabbim açılışında da beraber olmayı bizlere nasip eder. İnşallah bitince böyle olacak." ifadelerini kullandı.

Video konferans aracılığıyla tünel hakkında bilgileri aktaran Bakan Arslan da, "Özellikle Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak olan Kuzey-Güney koridorunun tamamlayıcısı, Konya'yı Seydişehir ve Akseki üzerinden Antalya'ya bağlayacak, Alacabel geçidini, 'kışın geçit vermez' geçidini iki tane tüp tünelle, 7 bin 360 metrelik iki tünelle birbirine bağlayacak, 19 kilometrelik, 215 milyon lira yatırım bedelli bir proje." diye konuştu. 

Konya Şehir Hastanesi temel atma töreni için de Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a video konferans aracılığıyla bağlanıldı. 

Erdoğan, "Şu anda adeta Konya'nın merkezinde sayılabilecek şekilde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ait olan bir yeri başbakanlığım döneminde şehir hastanesi için tahsis etmiştik. Bu, bir milyon metrekareyi aşkın bir alanda. Şu anda gerçi 838 yatak olarak gözüküyor ama bu bini aşacak inşallah. Konyamıza böyle dev bir hastaneyi inşallah kazandırıyoruz. Şu anda Sağlık Bakanımız karşımızda, milletvekillerimiz yanında." dedi. 

Şehir Hastanesinin şu anki hali ve bittiğinde zamanki durumuna yönelik görüntüler hakkında bilgi veren Erdoğan, vatandaşların tezahüratları üzerine "Biz de Konya ile gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Akdağ da, video konferans üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği talimatla şehir hastanesinin bin-bin 200 yatağa kadar arttırılma imkanının olacağını belirtti. 

Bağlantıların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, toplu açılış kurdelesini kesti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a toplu açılış törenindeki halka hitabında eşi Emine Erdoğanile AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu'nun yanı sıra Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da eşlik etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ