Erdoğan: Kandil'e operasyonları başlattık!

Erdoğan: Kandil'e operasyonları başlattık!

Niğde'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kandil, Sincar, oraya da operasyonlarımızı başlattık" ve 20 uçağın katıldığı hava harekatlarında 14 PKK hedefinin yok edildiğini söyledi.

Erdoğan'ın Niğde'deki açıklamaları şöyle:

"Şehitlerimizin mübarek kanlarını asla yerde koymadık. Cudi'de var mıyız, Bestler Dereler'de var mıyız? Afrin'de var mıyız? Bu Bay Kemal ne dedi? Afrin'e girmeyin. Bay Muharrem ne dedi, Afrin'de ne işiniz var. İşte Ömer Halisdemir'imiz ne yaptı, hain olan o Semih Terzi'yi alnından indirdi. Vatan hainlerinin hakkı oydu. Halisdemir'imiz şehit oldu, makamların en yücesine ulaştı. Teröristler nereye saklanırsa saklansın, biz ne Muharrem'e bakarız, ne Kemal'e bakarız. Biz bildiğimize bakarız. Şu ana kadar Afrin'de 4500'ün üzerine çıktık.

"KANDİL'E OPERASYONLARI BAŞLATTIK"

Kuzey Irak, Kandil, Sincar demiştim ya hatırlayın. Oraya da operasyonlarımızı başlattık. 20 uçağımızla 14 hedefi yok ettik. 20 uçak gittiler, vurdular, döndüler. Cudi'de, Gabar'da, Kato'da teröristlerin inlerini başlarına geçirdik. Bu Bay Muharrem'den, Bay Kemal'den terörle mücadele ile ilgili bir şey duydunuz mu? Onların terör diye bir derdi yok. Bay Kemal terörün destekledikleri ile Ankara'dan İstanbul'a yürüdü.

Muhalefet istemese de nasıl Afrin'i, Cerablus'u, El Bab'ı, Azez'i katil sürülerinden temizlemişsek Kandil'deki terör bataklığını da Allah'ın izniyle kurutacağız. Siyasi uzantıları rahatsız olsa da terörü bu ülkenin gündeminden çıkaracağız.

"24 HAZİRAN'DAN SONRA VAKİT AYIRABİLİRSEM SANA DERS VERİRİM"

Otomobili Erdoğan 20 yıl geriden takip ediyor diyor. Dünya'da Tesla diye bir marka var. Elon geldi beni ziyaret etti sahibi. Nereden nereye nasıl geldiğini anlatıyor. Bu sanıyor ki dizel araç üreteceğiz sanıyor. Ama biz elektrikli araç üreteceğiz Bay Muharrem. 24 Haziran geliyor, sonra vakit ayırabilirsen sana bir ders verebiliriz.

"BAY KEMAL SENİN AKLIN ALIYOR MU?"

Niğde'ye 10 baraj, 3 gölet kazandırdık. İnşa ettiğimiz sulama sistemleri ile 23 bin hektar zirai alanı hizmete açtık. İçme suyu ile Niğde şehir merkezine kullanma ve içme suyu sağladık. Uzun vadede içme suyu karşılayacak projenin hazırlıkları sürüyor. 690 trilyon değerinde tarımsal destek verdik. Bay Kemal çıkmış konuşuyor. OECD'de 7,4 büyüme ile 1. olduk. G-20'de 2. olduk. Çıkmış soruyor, 7,4 büyüme sizin ceplerinize yansıdı mı? Bay Kemal senin aklın alıyor mu? Büyüme nedir bir öğren. Danışmanlarına sor. Rantiye dediğin sınıfa da yansır, çiftçiye biz bu parayı nereden veriyoruz Bay Kemal. Çiftçilikle uğraşanlara yüzde 50-80 arası hibe veriyoruz bunu nereden veriyoruz Bay Kemal? Eğer küçülen bir ülke olsak bunları yapabilir miydik? 185 trilyon liralık teşviklerden Niğde'de 118 bin kişinin yararlanmasını sağladık, büyüyen ülkeler bunu yapar Bay Kemal?

"BUNLAR NE CİNS YA..."

Bunlar yıkım ekibi. Biri havalimanı ile diğeri şehir hastaneleri ile uğraşıyor. Bunlar ne cins ya, hale bak. TİKA'yı kapatacakmış, TİKA neyle uğraşıyor? Ya bunlara mı kaldı bu ülke? Dünyanın hangi ülkesinde böyle muhalefet var. Siz hiç morali yerine gelsin diye cephedeki askerin morali ile uğraşan birini gördünüz mü? Bay Muharrem, "benim moralimi bozmasınlar" diye sağa sola posta koyuyor. Sen askere benim moralimi bozmasın diye nasıl dersin ya? Bunlar için terörle mücadele eden askerlerin morallerinin hiçbir kıymeti yok. Varsa yoksa kendi moralleri. Bugün moralini bozan komutana böyle hadsizlikler yapan Muharrem, emekli, memur, işçi canını sıkınca kimbilir ne yapar? Allah muhafaza.