Erdoğan, İzzetbegoviç'i anma programında konuşuyor...

Erdoğan, İzzetbegoviç'i anma programında konuşuyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Vefatının 14. Yılında Aliya İzzetbegoviç'i Anma Programı"na katılıyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Geleceğimizin teminatı olan genç kardeşlerim, hanımefendiler, beyefendiler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Sizleri bu gazi mekanda ağırlamaktan büyük bir bahtiyarlık duruyorum. Bosna aşığı gazeteci Akif Emre kardeşimize de rahmet ve mafiret niyaz ediyorum. Buradan başta Aliya'nın ailesi ve yakınları olmak üzere tüm Boşnak kardeşlerime başsağlığı dilemek istiyorum.

Aliya sadece bir siyasetçi, bir düşünür ve aksiyon adamı değildir. Merhum Aliya bunların tamamıdır. Hatta çok daha ötesi, fazlasıdır. O, sırf Müslüman olduğu, Müslümanca düşündüğü için atıldığı zindanda fikrini ilmek ilmek dokuyan genç bir mütefekkirdir.

ELİMİ AVUCUNA ALIP VERDİĞİ NASİHAT...

Elimi avuçlarının içine alıp buralar evladı Fatihan'dır, Bosnama sahip çıkın emaneti ile hatırlıyoruz. Biz de Bosna'yı korumaya devam edeceğiz.Orada bir kaç önemli siyasi vasiyetleri oldu ama burada söylemem uygun düşmez. Bugün bir kez daha bu anlamlı merasim sebebiyle kendisinin cesaretine ve sarsılmaz imanına şahitlik ediyoruz.

''EN BÜYÜK ESERİ BOSNA EN ÖNEMLİ MİRASI ASALETİDİR''

Benim için Aliya İzzetbegoviç'in en büyük eseri Bosna en önemli mirası da asaletidir. Aliya Müslüman olmanın kalmanın Müslümanca yaşamanın mücadelesini vermiştir. Batı karşısında eğilmektense ölmeyi tercih edecek kadar asildir. Aliya'nın Batı karşısında bu kadar cesur olmasının sebebi yaşadıklarıdır. Yıkım savaş dahil belki de görülebilecek bütün acıları 78 yıllık ömrüne sığdırmış birisidir.''