Erdoğan: FETÖ'yle mücadelede sadece milletim  kayıtsız şartsız destekledi

Erdoğan: FETÖ'yle mücadelede sadece milletim kayıtsız şartsız destekledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Gazi ve Şehit Yakınları Atama Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2010 yılından itibaren bu yapıya (FETÖ) karşı açık tavır almaya başladığımda, özellikle de 17-25 Aralık emniyet, yargı darbe girişimi ile birlikte net bir duruş sergilediğimde yanımda milletimden başka kimseyi bulamadım." dedi.

"15 Temmuz'u bir işgal girişimi olarak nitelendiriyoruz"

"15 Temmuz'u aynı zamanda bir işgal girişimi olarak nitelendiriyoruz." ifadesini kullanan Erdoğan, "Türk milleti; vatanını işgal etme, ezanı susturma, bayrağını indirme, devletini yıkma peşinde olanlarla nasıl mücadele ettiğini, edebileceğini Çanakkale'de ve İstiklal Harbi'nde göstermiş bir millettir." şeklinde konuştu.

FETÖ'yle mücadele

Erdoğan, FETÖ'yle mücadele ile ilgili olarak şöyle konuştu: "Kendi siyaset arkadaşlarımdan, muhalefet partilerinden, iş dünyasından, sivil toplum kuruluşlarından her çevreden pek çok kişi bunların üzerine çok gittiğimi, kendilerine haksızlık yaptığımı bana söylüyordu. Sadece milletim beni bu mücadelemde kayıtsız şartsız destekledi."

"Kimse bize mağdur edebiyatı yapmasın"

"15 Temmuz gecesi 246 değil de 246 bin insanımız şehit olsaydı, bu mesele üzerinden polemik üretenler acaba darbeyi kabul edecekler miydi?" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "O zaman da başka bir bahane bulacaklardı. Öyleyse ne darbenin ne darbe girişimine karışanların ne de o örgüte doğrudan veya dolaylı destek veren hiç kimsenin gözünün yaşına bakma hakkına sahip değiliz. Onun için kimse bize mağdur edebiyatı yapmasın, eğer benim yakın arkadaşlarımın içerisinde de varsa onlara da sesleniyorum, sakın bize mağdur edebiyatı yapmayın."