Erdoğan: Din alimi maskesiyle vatanına ihanet edenler...

Erdoğan: Din alimi maskesiyle vatanına ihanet edenler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) Wyndham Hotel'de gerçekleştirilen Genel Kurulu'nda konuştu.

DEİK 2014 Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023'ün önemine değinerek hayata geçirilecek hedefler doğrultusunda işadamlarına çağrıda bulunurken paralel yapı operasyonlarına da değindi.

Operasyonun bağımsız savcılar tarafından hakkaniyetli bir şekilde yürütüldüğünü ifade eden Erdoğan, Avrupa Birliği'nin tutumunu da sert sözlerle eleştirdi. AB'ye ''Türkiye Guguk devleti mi?'' diye soran Erdoğan, Paralel Yapı'ya ise din alimi maskeli vatan hainleri benzetmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Unutmayın maşalar her zaman olacak, tuzaklar her zaman olacak. Dün din alimi maskesiyle vatanına ihanet edenler, yarın başka bir maske ile ülkelerinin karşısına çıkacaklar. Unutmayın Hasan Sabbahlar hiçbir zaman bitmez. Bunlar her zaman olacaktır. Onların bir tuzağı varsa Allah'ın da bir tuzağı var. Onların bir hesabı varsa milletin de bir hesabı var. İşte gün geldi, hesap döndü, ihanet hesabı yapanlar, millete hesap vermeye başladı" dedi.

"Dönemin Başbakanı diyen dönemin haşhaşi örgütünü de inşallah kısa süre zarfında hiç kimse hatırlamayacak"

"Dönemin Başbakanı diyenler, dönemin haşhaşi örgütü oldular. Merhum Menderes'e... Devran aynı. Sabık başbakan diyenleri hiç kimse hatırlamıyor. Aynı. Hatırlayanlar da hayırla yad etmiyorlar. Bizim için dönemin Başbakanı diyen dönemin haşhaşi örgütünü de inşallah kısa süre zarfında hiç kimse hatırlamayacak, hatırlayan da hayırla yad etmeyecek."

"Yargının ve emniyetin geçmişte yaptığı hatalar tekerrür etmiyor"

"14 Aralık tarihinde yargı önündeki iddialar ve delillerden yola çıkarak bir süreç başlattı. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak süreci yakından izliyorum. Her şey yasalara ve usulüne uygun şekilde cereyan ediyor. Yargının ve emniyetin geçmişte yaptığı hatalar tekerrür etmiyor, hiç kimse süreç tamamlanmadan linç edilmiyor, medya yoluyla algı operasyonları yapılmıyor. Kim ne derse desin gerçekten şu anda dikkatli ve temiz bir süreç ilerliyor"

"2023'e giden yol gül bahçesi olmayacak"

"2023'e giden yol, bir gülistan olmayacaktır. Bir gül bahçesi olmayacaktır. Bu sürecin zorlukları olacak, sıkıntıları olacak, zaman zaman bizim gayretimizi, aşkımızı, şevkimizi kırmaya yönelik saldırılar da olacak, vazgeçersek, yılgınlığa kapılırsak, yeise teslim olursak, biz de kaybederiz, millet de kaybeder ülke de kaybeder"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

-Bizden öncekilere vefa borcumuzu ödemezsek millet olarak ayakta kalamayız.

- Bu aziz millet bir kez daha küllerinden yeniden doğuyor, ayakları üzerinde doğruluyor.

-2023 iktisadi olduğu kadar siyasi, sosyal, uluslararası politika hedeflerimizi ifade eden bir yıldır.

-Eğer 2023'e inanıyorsak bunun mücadelesinde şimdiden 2014'te başlamalıyız. 2023'e kadar gülistan olmayacak. Zorlukları, sıkıntıları olacak. Bizim gayretimizi yıkmak isteyenler olacak. Vazgeçersek biz de, millet de, ülke de kaybeder.

- Darbe girişimi, saldırıların herhangi birinde boyun eğseydik, tuzağa düşseydik, bugün 2023'en bahsedemezdik.

-Biz yetkiyi birilerinden almadık, milletten aldık, hesabı da yalnız millete veririz.

-Şimdi tabular yıkılıyor, onun için bu dönem farklı bir dönem. Hamd olsun Allah'a ödenecek bir diyetimiz yok

- (Suriye) Biz o bombaların altındaki insanları bombalara teslim etmeyeceğiz, bize sığınıyorlar mı, alacağız.

-Kobani'nin stratejik bir önemi yok, yoksa kuzey Suriye'de yeni bir yapılanma, eyalet mi oluşturuluyor?