Erdoğan: Diğer bakanlıklara da sıçrayacak

Erdoğan: Diğer bakanlıklara da sıçrayacak

Cumhurbakanı Recep Tayyip Erdoğan, paralel yapı operasyonlarının diğer bakanlıklara da sıçrayabileceğini belirterek "Diğer bakanlıklarda da benzer şeyler olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, paralel yapıya karşı yapılan operasyonların birbirini tetiklediğini söyledi. “Diğer bakanlıklarda da buna benzer şeyler olacak” diyen Erdoğan gerektiği taktirde DDK’nın da devreye sokulacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC ziyareti dönüşü yeni Başbakanlık uçağında Kıbrıs’tan, dinlemelere ve paralel yapı ile mücadeleye kadar bir çok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, paralel yapıya karşı Emniyet’te başlatılan operasyonların diğer bakanlıklarara da sıçrayabileceğini belirtti. Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle oldu:

BU DALGANIN GERİSİ GELECEKTİR

“MGK ulusal güvenliği tehdit eden yapılara karşı mücadele kararı aldı. Ben bu noktada suskun kalamam. Hükümet de üzerine düşeni yapacaktır. Başbakan Davudoğlu, genel kuruldaki konuşmasında sosyal restorasyona işaret etti. O önemli. Onu bir kenara koymamak lazım. Operasyonların birbirini tetiklemek suretiyle gerisi gelecektir. Bunu üçüncü dalga olarak görmüyorum, bu dalganın gerisi gelecektir. Çünkü bu olayın sadece emniyet boyutu. Şimdi bunlar birbirini sürekli olarak yani tetikleyecek. Ve arkasında tabii bunun farklı şekilde gelecek. Diğer bakanlıklarda da buna benzer şeyler olacak."

HSYK SEÇİMKLERİNİ BUNUN İÇİN ÖNEMSİYORUM

"Şimdi özellikle HSYK seçimlerini bu noktada önemsiyorum. Ve HSYK seçiminden sonraki durum yeni bir sürecin başlamasına vesile olacaktır. Bazıları bundan rahatsız oluyor. 17-25 Aralık ile ilgili belge bilgi gerekir diyor. Belge bilgi olmadan, sulh ceza hakimlikleri bu adımı nasıl atacak. Ellerine belge bilgi geçti ki bu gözaltıları, tutuklamaları yapıyorlar.”

DDK DA PARALEL YAPIYI İNCELER

“Devlet Denetleme Kurulu’na inceletme konusuna gelince, bu kurulun icrai yetkisi yok. Belki o istikamette bir yasal düzenleme yapılabilir ve o zaman DDK da paralel yapıyı inceler. Bu ara enteresan bir şey diyeceğim. Bizimle ilgili hakaretler yapılıyor, avukatlar dava açıyor, yargının verdiği cevap, ‘Siz siyasetçisiniz, bu ağır eleştiriye girer, buna katlanmak zorundasınız’ Kendileri için olsa olabilir mi? Bir tane başka savcı dava açıyor, onlarla ilgili HSYK’daki bir tanesi de çıkıyor, çok farklı bir yaklaşımla incelenmesine dair adımı atıyor. Ayrıca seçimden sonra yeni bir süreç başlayacaktır.”

MERKEL'E DİNLEMELERİ SORACAĞIM

“Bir çok ülke bir çok ülkeyi dinliyor, ajanlık faaliyetini gücü nisbetinde sürdürüyor. Tedbir aldığınız sürece bunu önleme imkanı var. Tedbir de alıyoruz. Siber güvenlik üzerinde de çalışıyoruz. Siyasetin dostu yok. Dünya güçlü olmayanın ezilmeye çalışıldığı bir dünya. Vahşi bir düzen var. Güç kimde ise dilediğini yapıyor. (Almanya’ya ses çıkarılmadığı iddiaları üzerine) Dışişleri Bakanlığımız bu konuda çok sert bir açıklama yaptı. İçişleri Bakanımız da Almanya ile gerekli konuşmayı yaptı. Niyetimizi okuyorlar ama yanlış okuyorlar. Bizde bölgede liderlik hevesi diye bir şey yok. Barışı nasıl inşa edebiliriz üzerinde çalışıyoruz. Mısır’da, Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de yönetimi etkilemek gibi bir niyete sahip değiliz. Barış ortamını geliştirmeye çalışıyoruz.”

AB TÜRKİYE'YE AYAK DİRİYOR

“Anastasias, başlangıçta Hristofyas’ın yanlış davrandığını söylüyordu. Şimdi ikili oynuyor. Kıbrıs konusu ile ilgilenen tüm çevreler “Acaba Türkiye neleri verebilir?” hesabı içinde. AB hiçbir kritere uymamasına rağmen siyasi bir kararla Rumları tam üye yaptı. AB’nin Rumları alması ilk ciddi hayal kırıklığıdır. Biz New York ziyaretimizde BM’den Kıbrıs için yeni bir temsilci atamalarını isteyeceğiz. Ayrıca AB ile müzakerelerde de hayal kırıklığı yaşıyoruz. 23 ve 25’inci fasıllarda biz bütünüyle hazırız ama fasıllar açılmıyor, ayak sürüyorlar."

internethaber