Erdoğan AK Parti'nin Muğla mitinginde konuştu

Erdoğan AK Parti'nin Muğla mitinginde konuştu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan: Menteşe Açık Hava Oto Pazarı'nda düzenlenen mitingde Muğlalılara hitap etti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Avrupa'ya sesleniyorum: Batılı kardeşlerim yarın oylama başlıyor. Şimdi sizler bizi televizyonlardan izliyorsunuz aman ha sıkı durun, Avrupa'da da sandıkları Allah'ın izniyle patlatın. Sizin oradan vereceğiniz sinyal Türkiye'deki kardeşlerinizin oylarıyla bütünleşecek ve 24 Haziran bambaşka olacak." dedi.

Erdoğan, partisince Menteşe Açık Hava Oto Pazarı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmaya, "15 Temmuz gecesi Marmaris'te uğradığı saldırı sebebiyle gazilik şerefine de nail olan Muğla, seni kalpten selamlıyorum." diyerek başladı.

Muğla'nın istikrarın, huzurun, büyümenin, kalkınmanın ve gelişmenin kıymetini çok iyi bildiğine dikkati çekerek, "Türkiye ne zaman en küçük bir sıkıntı yaşarsa bunu en önce Muğla hisseder. Türkiye ne zaman atılım yapsa bunun bereketini de yine en önce Muğla görür. Bunun için biz Muğla'dan geleceğine sahip çıkmasını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Vatandaşlara "Sizinle bir kardeş olarak, bir cumhurbaşkanınız olarak çok açık, net konuşmak istiyorum" şeklinde seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerek 16 Nisan'da, gerek ondan önceki seçimlerde, gerekse belediyelerde maalesef Muğla hala beklediğimiz seviyeleri yakalayamadı. Öyle mi? İşte belediyecilik hizmetlerinde beklediğinizi alabiliyor musunuz? Hizmetlerin ne durumda olduğunu görüyorsunuz değil mi? İnşallah bu seçim Muğla'da bir dönüm noktası olacak. Zira bunun arkasından malum Mart'ta ne geliyor? Belediye seçimi geliyor. İşte buradan atacağımız bu adımla da hem inşallah başkanlık seçiminde hem parlamentoda hem de yerel seçimde bir devrim gerçekleştirelim istiyoruz. İnşallah bu seçimlerde Muğla kendisine yakışanı yapacak, ben buna inanıyorum."

- "Türkiye şahlanacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğlalılara bu seçimlerde hep birlikte hedefe ulaşıp ulaşmayacaklarını, güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye için cumhurbaşkanlığında şahsını, Mecliste AK Parti'yi desteklemeye hazır olup olmadıklarını sordu.

"Muğla, vakit birlik vakti diyor muyuz? Vakit Muğla vakti diyor muyuz? Vakit Türkiye vakti diyor muyuz?" sorularına alandakilerden, "evet" yanıtı alan Erdoğan, "Maşallah. İnşallah sizlerin desteğiyle irade, erdem ve cesaretle Türkiye şahlanacak." dedi.

Erdoğan, Muğla'nın demokrasi şehri olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

"Bay Kemal'in söylediği gibi değil. Bay Kemal demokrasiden bahsediyor, alıyor terör örgütünün mensuplarını yanına Ankara'dan İstanbul'a yürüyor. Adayları Bay Muharrem Edirne'de, adeta terörist başı şu anda tabii yargılanıyor ayrı mesele, onu gidiyor cezaevinde ziyaret ediyor. Kim bu adam? Diyarbakır'da 53 tane Kürt kardeşimi bunlar öldürdüler. 15 yaşında Yasin Börü'yü bunlar öldürdüler. Gidip onu ziyaret ediyor, hale bak. Neymiş? Cumhurbaşkanı adayıymış. Ne demek cumhurbaşkanı adayı olmak? Cumhurbaşkanı adayının bu tür yanlışlarla alakası olabilir mi? Teröre bu derece bulaşabilir mi? İşte bak onların mensuplarının birçoğu yurt dışına kaçtı ve yurt dışında terör örgütüyle beraber gösteriler yapıyorlar."

- "24 Haziran bambaşka olacak"

Bu şahıslara Almanya, Hollanda ve Belçika'nın sahip çıktığına işaret eden Erdoğan, "Şu anda bakın Avrupa'da onlara gösteri yapma müsaadesi verirlerken bize o müsaadeyi vermiyorlar. Ben buradan Avrupa'ya sesleniyorum: Batılı kardeşlerim yarın oylama başlıyor. Şimdi sizler bizi televizyonlardan izliyorsunuz, aman ha sıkı durun, Avrupa'da da sandıkları Allah'ın izniyle patlatın. Sizin oradan vereceğiniz sinyal Türkiye'deki inşallah kardeşlerinizin oylarıyla bütünleşecek ve 24 Haziran bambaşka olacak." diye konuştu.

"Demokrasinin gelişmesine yaptığımız katkıların en yakın şahitleri sizlersiniz." ifadesini kullanan Erdoğan, "Seçimler demokrasinin adeta er meydanıdır. Seçimlerde ne kadar çok adayla yarışırsak o kadar memnun oluruz." dedi.

Gençlerin, "İmam hatip seninle gurur duyuyor" şeklindeki tezahüratları üzerine, "Ben sizlerle gurur duyuyorum" karşılığını veren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ara Bay Muharrem'e bir şeyler oldu. İmam hatiplere kafayı takmış. Diyor ki 'Ben imam hatip mezunu değilim ama 3 sene imam hatipte öğretmenlik yaptım', bir garip adam, bir garip. Ne zaman, ne söyleyeceği belli değil. Bir taraftan diyor ki 'İmam hatip mezunu cumhurbaşkanı olmuş, ben de imam hatip mezunu olsaydım ben de cumhurbaşkanı olabilirdim' diyor. Sana kim olma dedi? Kaldı ki illa imam hatip bitirmek şart değil. Fen lisesi mezunu ol, Anadolu ol, düz ol, ama ol, ol. Diyorum ya sen daha çırak bile olamadın."

Erdoğan, 40 yıldır siyaset meydanında olduklarını ve çıraklığı belediye başkanlığında İstanbul'da yaptıklarını belirterek, "İstanbul neredeydi nereye getirdik?" sorusunu yönelten Recep Tayyip Erdoğan, "Çöp dağları var mıydı? Vardı, kim vardı, CHP. Susuz İstanbul var mıydı? Vardı, kim vardı? CHP. Hava kirliliği var mıydı? Vardı, kim belediye başkanıydı? CHP. Geldik, çöp dağlarını kaldırdık. Bütün o hava kirliliğini kaldırdık ve bunun yanında hamdolsun susuzluğu bir anda götürdük." dedi.

O dönemlerde İstanbulluların ihtiyaçlarını küvetlere doldurdukları sularla karşıladığını, su gelince de açık unutulan musluklardan dolayı evleri su bastığını hatırlatan Erdoğan, "Bunları ortadan biz kaldırdık. Ben onun için diyorum CHP kirliliktir, CHP susuzluktur, CHP hava kirliliğidir, CHP çöp dağıdır. İstanbul'un Ümraniye'sinde çöp dağı patladı, kim vardı, CHP. 39 kardeşimiz orada öldü. Sonra bu kardeşiniz geldi oraları spor tesisi yaptı." değerlendirmesinde bulundu.

 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bay Kemal ikide bir 'tek adam, tek adam' diyor. Ya eğer Türkiye'de bir 'tek adam' varsa o da sensin." dedi. Artık bu seçimlerde Muğla'dan iki milletvekilinin AK Parti'ye yetmediğine işaret eden Erdoğan, "Buradan inşallah bu CHP'ye bir ders verelim, diğerlerine bir ders verelim. Ama bu dersi demokratik bir şekilde siz vereceksiniz." ifadesini kullandı.

Erdoğan, seçim meydanlarında yaptıklarını, halen yapmakta olduklarını, yapacaklarını, 2023 hedeflerini, 2053 ve 2071 vizyonlarını anlattıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Peki ötekiler ne anlatıyor? Ne olur, bu söylediklerimi akılda iyi tutun. Onlar sadece yıkmayı anlatıyorlar. Bugün size çok farklı bir projeyle geldim. Bugün bu anlattıklarımı, anlatacaklarımı, şu ana kadar hiçbir yerde anlatmadım ama yarın akşam Kanal D ortak yayınında da bunları etraflıca anlatacağım."

"Bunların kafalarında ve kalplerinde bu ülkeye ve millete dair samimi, üzerinde düşünülüp, taşınılıp hiçbir proje yok." diyen Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Gerçi haksızlık etmeyelim, daha yola çıkarken açıkladıkları bir proje var. O da 'Türkiye'yi eski günlerine geri döndürme' projesidir. Öyle ki tek parti CHP'si dönemine güzelleme yaptıkları dahi oluyor. Şimdi Bay Kemal ikide bir 'tek adam, tek adam' diyor. Ya eğer Türkiye'de bir 'tek adam' varsa o da sensin. Parlamentonun içinden kendi arkadaşlarını kovuyorsun, atın şu adamı dışarı.

Cumhurbaşkanı adayı olan arkadaşını, 'Gel bakalım Muharrem' şeklinde çağırıyorsun. Eğer 'tek adamlık varsa bu, kim bu? Cumhurbaşkanı adayı. 'Gel bakalım Muharrem.' Peki, Muharrem ne yapıyor? Diyor ki, 'Bir çıktın yenildin, iki çıktın yenildin, üç çıktın yenildin, dört çıktın yenildin, beş çıktın yenildin, yenildin, yenildin. Artık çekil ya.' O da böyle yapıyor. Al birini vur öbürüne. Hiç farkları yok."

- "Bunlar bu ülkeye cumhurbaşkanı olacak, öyle mi?"

Bu kişilere kalsa Türkiye'yi hemen yarın 1940'lara, 70'lere ve 90'lara geri götüreceklerini belirten Erdoğan, "Buradan tüm milletime sesleniyorum ve diyorum ki size bu vaatle gelenlere şunları sorun." diyerek barkovizyondan cumhurbaşkanı adaylarının bazı açıklamalarıyla ilgili iki dakikalık bir video izletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

"Ben sizlere daha ne anlatıyım? Bunların halini görüyorsunuz. Birbirlerinden farkı var mı? Al birini, vur öbürüne. Bunlar bu ülkeye cumhurbaşkanı olacak, öyle mi? Buradan Türk milletime sesleniyor ve diyorum ki size bu vaatle gelenlere şunları da sorun.

AK Parti Türkiye'de 284 bin yeni derslik yaptı, siz onları da yıkacak mısınız? AK Parti Türkiye'de 585 bin yeni öğretmen göreve başlattı, siz onları da işten atacak mısınız? Çıkmış Bay Kemal diyor ki, 'Atama bekleyen öğretmenlerin atamasını yapacağım.' Atadık işte, atıyoruz hala atamaya devam ediyoruz. Çünkü bunların gözü var görmez, kulağı var duymaz, dili var Hakk'ı söylemez. Bunların kalpleri mühürlü."

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti Türkiye'de 383 kilometre uzunluğa sahip 258 yeni tünel açtı. Siz bunları yeniden taşla, toprakla dolduracak mısınız bay Kemal? AK Parti Türkiye'de yüksek hızlı tren hatları yaptı. Mevcut tren hatlarını modernize etti. Siz yeniden kara trene mi döneceksiniz?" dedi.

Erdoğan, partisince Menteşe Açık Hava Oto Pazarı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin Türkiye'de 131 üniversite açtığını belirterek, "Siz onları da kapatacak mısınız?" diye sordu.

AK Parti'nin Türkiye'de 69 milyon kişiye geniş band internet hizmetini sağladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz onları da kesecek misiniz? AK Parti Türkiye'ye 1245 yeni hastane, 130 bin yeni hastane yatağı kazandırdı, siz onları da kaldırıp atacak mısınız? AK Parti Türkiye'de 540 bin yeni sağlık çalışanını hizmete aldı, siz onları da kapı dışarı mı edeceksiniz?" ifadelerini kullandı.

İktidarları döneminde Türkiye'de 5 bine yakın yeni ambulansın hizmete alındığını vurgulayan Erdoğan, eskiden ambulans bile olmadığını, adeta kamyonetle hastaneye gidildiğini söyledi.

AK Parti'nin Türkiye'de 817 bin yeni konut yaptığına dikkati çeken ve Muğla'daki TOKİ konutlarını gösteren Recep Tayyip Erdoğan, "Şunları görüyor musunuz? Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. İşte bizim eserlerimiz burada." diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'de 20 bin kilometre yeni bölünmüş yol yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Siz bunların asfaltlarını söküp, yeniden tarlaya mı dönüştüreceksiniz? AK Parti Türkiye'de 383 kilometre uzunluğa sahip 258 yeni tünel açtı. Siz bunları yeniden taşla, toprakla dolduracak mısınız bay Kemal? AK Parti Türkiye'de yüksek hızlı tren hatları yaptı. Mevcut tren hatlarını modernize etti. Siz yeniden kara trene mi döneceksiniz? AK Parti Türkiye'de 29 yeni havalimanı inşa etti. 25'inin üzerine 29. Yurt dışı uçuş noktalarının sayısını 307'ye çıkardı. Siz bunları tekrar kapatacak mısınız? AK Parti sadece 6 ilde kullanılan doğalgazı 78 ile çıkardı, 3 tane kaldı. İnşallah onları da hallediyoruz. Bu doğalgaz borularını söküp atıp, evleri yeniden kömür sobasına mı mahkum edeceksiniz?

AK Parti 525 baraj, 528 hidroelektrik santrali yaptı, 207 içme suyu tesisi, 1232 sulama tesisi açtı, siz bunları yıkıp yeniden suları denizlere mi akıtacaksınız? AK Parti 5 milyon hektar alanı ağaçlandırdı, siz bunları kökünden sökecek misiniz? AK Parti 242 milyar lira sosyal yardım yaptı, siz bunları gidip garip gurebadan geri mi isteyeceksiniz? AK Parti yaklaşık 4,5 milyon kişiye 15 milyar lira tasarruf teşvik fonu ödemesi, 8 milyonun üzerinde kişiye 3,5 milyar lira konut edindirme yardımı ödemesi yaptı, siz bunları geri mi alacaksınız? AK Parti emeklilerin maaşlarını 2 katına, 3 katına, 4 katına çıkardı. En son bayram ikramiyesini getirdi. Bunları yeniden eski seviyelerine mi indireceksiniz? AK Parti Türkiye'yi 16 yılda 3,5 kat büyüttü, siz yeniden küçültecek misiniz?"

İktidara geldiklerinde Türk lirasında bulunan 6 sıfırı da attıklarını, 36 milyar dolardan aldıkları ihracatı 162 milyar dolara çıkardıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunu tekrar geri mi indireceksiniz?" sorusunu yöneltti.

- "Bunları dinamitleyip, yerle yeksan mı edeceksiniz?"

Erdoğan, Marmaray'ı, Avrasya Tüneli'ni, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, Osmangazi Köprüsü'nü, Nissibi Köprüsü'nü, daha nice dev eseri ülkeye kazandırdıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siz bunların hepsini de dinamitleyip, yerle yeksan mı edeceksiniz? AK Parti savunma sanayisinde yaptığı insansız hava araçlarını, silahlı insansız hava araçlarını, tüfekleri, füzeleri, topları, tankları geçmişte yaptığınız gibi yine toprağa mı gömeceksiniz? Bunlar var ya bunlar, bu CHP zihniyeti var ya Nuri Demirağ Allah rahmet etsin, ilk yerli uçağı yapandır. Nuri Demirağ'ın yapmış olduğu bu uçağın fabrikasını ne yaptılar biliyor musun? Bu CHP kapattı, gaz ocağı fabrikasına dönüştürdü."

CHP'nin sanayi, bilişim teknolojisinden anlamadığını ve düşman olduğunu anlatan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin terör örgütlerinin başlarını inlerinde ezdiğine de işaret etti.

"Terör örgütünün liderini gidip cezaevinde ziyaret eden adamdan başka ne beklersin?" diyen Erdoğan, "Ankara'dan İstanbul'a beraber yürümediler mi? Beraber yürüdüler, bunlardan ne beklersiniz Allah aşkına. Bunlara 24 Haziran'da bir Osmanlı tokadına hazır mısınız?" diye sordu.

AK Parti'nin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında Suriye'de 4 bin kilometrekarelik bir alanı güvenli hale getirip, sığınmacıların buraya dönüşlerini sağlamaya başladığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz buraları yeniden terör örgütlerine mi bırakacaksınız? Milletimden rica ediyorum; Muhalefet adayları oy istemek için karşınıza geldiğinde kendilerine lütfen bunları sorun. Türkiye'yi eskiye döndürmek isteyenlerin ihtimaldir ki bunlara da niyeti var." şeklinde konuştu.

Erdoğan, Muğla'ya 19 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını vurgulayarak, bunların ayrıntıları hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İş bilenin kılıç kuşananın. Bay Muharrem bunlar senin işin değil. Bunlar çırak işi değil, bu, ustalık ister. Bu ülkenin çıraklarla kaybedecek vakti yok." dedi.

 

Toplam 12 sağlık tesisinin proje ve ihale sürecinde olduğunu ifade eden Erdoğan, onkoloji hastanesinin içinde kardiyoloji ve radyoloji servislerinin olması gerektiğini, yeni yatırımlarda bunun da olacağını söyledi.

Muğla'ya 2002'ye kadar 90 kilometre bölünmüş yol yapıldığını aktaran Erdoğan, buna 16 yılda 354 kilometre bölünmüş yol ilave edildiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 516 trilyon lira bedeli olan 11 yol projesinin devam ettiğini söyledi. Aydın-Muğla-Ortaca, Milas-Bodrum ayrımı Güllük ve Muğla-Marmaris ayrımı Okluk Koyu yolunun bu yıl tamamlanacağını ifade eden Erdoğan, Yatağan-Milas ayrımı, Bodrum-Turgutreis ayrımı ve Yalıkavak yolunun da gelecek yıl bitirileceğini kaydetti.

- "139 bin dekar arazi daha suyla buluşturulacak"

Mevcut havalimanlarının da yeniden ele alınıp kapasitelerinin artırılacağını vurgulayan Erdoğan, Dalaman Havalimanı'nın yolcu trafiğinin 3 milyon 718 bine, Milas Bodrum Havalimanı'nın ise 3 milyon 500 bine çıktığını söyledi.

Erdoğan, "İş bilenin kılıç kuşananın. Bay Muharrem bunlar senin işin değil. Bunlar çırak işi değil, bu, ustalık ister. Bu ülkenin çıraklarla kaybedecek vakti yok." dedi.

İçme suyu isale hattı ve içme suyu arıtma tesisiyle Bodrum Yarımadası'nın 2040 yılına kadar içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacının bugünden karşılandığını anlatan Erdoğan, "Milas ilçemizin de içme suyu ihtiyacını karşılamak için isale hattı ve içme suyu arıtma tesisi yapıyoruz. Aslında bu görevler büyükşehirin görevidir. Büyükşehir içme suyunu getirmekle, atık suyu yapmakla görevlidir. Ama yapmadıkları için biz Devlet Su İşlerini devreye soktuk." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla'ya 6 baraj ve 8 gölet daha inşa edildiğini, Yatağan Yaylaköy Barajı ile 4 göletin de ihalelerinin yapıldığını, inşalarına yakında başlanacağını söyledi.

Son 16 yılda inşa edilen sulama projeleriyle 86 bin dekar zirai arazinin sulamaya açıldığını belirten Erdoğan, yapımı devam eden 11 sulama tesisi tamamlandığında 139 bin dekar arazinin daha suyla buluşturulacağını kaydetti.

Erdoğan, "Son 16 yılda Muğlalı çiftçilerimize ne kadar destek verdik biliyor musunuz? Bay Kemal yalan söylüyor. 'Çiftçiler aç, destek verilmiyor' diyor. Bay Kemal, sana devletin resmi rakamını söylüyorum. Muğla'da toplamda çiftçilerimize 1,3 katrilyon liralık tarımsal destek verdik. Dürüst ol." ifadesini kullandı.

- "SİHA'larımız yüze 96 yerli"

Recep Tayyip Erdoğan, tek dertlerinin Türkiye'yi büyütmek, güçlendirmek, hedeflerine ulaştırmak olduğunu dile getirdi.

"Yerli ve milli otomobile karşı çıkmakla bu ülkeye cumhurbaşkanı olunur mu?" diyen Erdoğan, "Adam diyor ki, BMW'yi gitmiş gezmiş. Ya BMW'yi gezmek sana bir şeyler kazandırabilir ayrı mesele. Sen gel de bu ülkede ne yapıyoruz onlara bak. Bu kardeşiniz İtalyanlarla anlaştı, ortak helikopterimizi yapıyoruz. Meşhur ATAK helikopteri. Ama Bay Muharrem, Bay Kemal'in böyle dertleri yok." şeklinde konuştu.

ATAK helikopterlerle, İHA ve SİHA'larla teröristlere içeride ve dışarıda mezar yapıldığını anlatan Erdoğan, "Çıkmış utanmadan bir tanesi diyor ki bunun parçalarının çoğu dışarıdan geliyor. Yazıklar olsun. Şu anda bizim SİHA'larımız yüze 96 yerli. Biz bunları alamıyorduk." dedi.

Erdoğan, Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te, Bestler Dereler'de teröristlerin inlerine girildiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu yıl inşallah 40 milyon turist bekliyoruz. Bu bir rekor. Milletimizin desteği ile Türkiye'yi her alanda şahlandırmaya kararlıyız." dedi.

Bu rakama Cerablus'u katmadığına sadece Afrin'i söylediğine işaret eden Erdoğan, "(Mehmetçik'imizden, Özgür Suriye Ordusu'ndan Allah razı olsun) diyorum. Onlar Mehmedimiz ile el ele verdiler, omuz omuza verdiler. Bay Kemal, Özgür Suriye Ordusu'na 'terörist' diyor. Yazıklar olsun sana. Benim Mehmedim ile beraber o teröristlere karşı savaşanlara nasıl terörist dersin? Ya bunlardan bir şey olmaz." diye konuştu.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, Afrin komutanına yönelik sözlerini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Afrin komutanına 'Apoletlerini geldiğim gün sökeceğim' diyor. Ya senin zaten geleceğin falan yok. Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış. Ama niye sen böyle diyorsun? Neymiş? Biz bir iftar sofrasına katıldık. Kimin iftar sofrası? Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'nun Malatya'daki bir iftarına. Yahu 2. Ordu orada. 2. Ordu'nun Komutanı Metin Paşa. Oda oranın protokol mensubu zaten. Oda oraya katıldı. Peki Tayyip Erdoğan kim? Tayyip Erdoğan da başkomutan. Şu anda anayasaya göre ben başkomutanım. Bay Muharrem sen nesin? Sen şu anda çırak bile değilsin, dur bakalım. Dolayısıyla konuşma yapıyorum ve konuşmamda tabi alkışlanacak yerde onlar da alkışlıyorlar. Ama beyefendiyi bu rahatsız etmiş. Diyor ki 'partinin toplantısına katılamaz.' Bu dediğin doğru ama İsmail Metin Paşa parti toplantısına katılmıyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'nun davetine katılıyor. Önce bunu da öğren. Sen fizik öğretmeni olmuşsun ama okuma yazman da yok. Yapılandan da haberin yok. Bu toplantı, ne toplantısıdır bundan da haberi yok. Şimdi belki bugünkü bu konuşmamdan sonra bunu öğrenmiş olur."

- "Türkiye'yi hedeflerine ulaştırmak nasıl olur?

Erdoğan, okullar, hastaneler, yollar, köprüler, tren hatları, havalimanları yapılmasına karşı çıkmakla bu işin olmayacağına işaret ederek, "Hele hele bu iş ülkemizin ve milletimizin gözbebeği ne kadar kurum varsa hepsinin kapısına kilit vuracağını söylemekle, başındaki kişileri tehdit etmekle hiç olmaz. Diyor ki 'TİKA'yı kapatacağım.' Bunlar ne cahil. Bu TİKA'nın şu anda bütün Türk Cumhuriyetlerinde, tüm dünyada elhamdülillah her yerde bir saygınlığı var." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'yi hedeflerine ulaştırmak nasıl olur?" diye soran Erdoğan, bunun çalışmak, ter dökmek, sorumluluk üstlenmek, risk almak, proje üretmek ve kararlı bir şekilde icraat yapmakla olacağını vurguladı.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Bunun için dün ülkemizi 2023 hedefleriyle tanıştırdık. İnşallah yarın da buluşturacağız. Bunun için gençlerimize daima 2053, 2071 vizyonunu işaret ediyoruz. Ne dedik? Dünya 5'ten büyüktür. Kendimiz ve tüm mazlumlar için daha adil bir dünya, daha güvenli bir gelecek talep ediyoruz. Davos'ta ne dedik? 'One minute' dedik. Kime dedik. O Filistinli kardeşlerimize onların 7'den 70'e insanı öldürenlerine dedik. Yani o Yahudiler'e dedik, o siyonistlere dedik. Bunlar bebek katili. Bunlara dedik."

-"CHP'ye rağmen"

Erdoğan, Türkiye'yi demokraside ve ekonomide daha ileriye götürmek için bugüne kadar ne gerekiyorsa onu yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini, Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmak için gece gündüz çalışacaklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yerli marka otomobilimizin prototipini 2019'da çıkartacak, 2021 yılında da seri üretimine başlayacağız CHP'ye rağmen." dedi.

Şehirleri millet bahçeleriyle yaşanabilir hale getireceklerini, toprakların tamamını suyla buluşturup bereketini artıracaklarını anlatan Erdoğan, nükleer güç santralından rüzgar ve güneşe kadar tüm enerji kaynaklarını harekete geçireceklerini, yeni hızlı tren hatları, otoyollar, bölünmüş yollar, tüneller ve kültür projeleriyle Türkiye'yi geleceğe hazırlayacaklarını vurguladı.

- "Biz milletimizin dertleriyle uğraşıyoruz"

Türkiye'nin turizmde yeni bir rekora koştuğuna değinen Erdoğan, "Bu yıl inşallah 40 milyon turist bekliyoruz. Bu bir rekor. Milletimizin desteği ile Türkiye'yi her alanda şahlandırmaya kararlıyız." ifadesini kullandı.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"CHP adayı ve diğerleri bölücü örgütün güdümündeki partinin cezaevindeki adayını ziyaret kuyruğuna giriyorlar. Biz milletimizin dertleriyle uğraşıyoruz. Biz ancak sınırlarımızın içinde ve dışında terör örgütlerini inlerinde bulup, derslerini veren kahraman askerlerimize, polislerimize, jandarmalarımıza, güvenlik korucularımıza sahip çıkıyoruz. Biz ancak birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkarız. Biz ancak Muğla'ya sahip çıkarız."

- Notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından partisinin Muğla milletvekili adaylarıyla vatandaşları selamladı.

Mitinge Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, milletvekilleri ve AK Parti İl Başkanı Kadem Mete de katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinglerde kullandığı tırın içerisinde yer alan haritada, vatandaşlara hitap edeceği Muğla'nın üzerini raptiye ile işaretledi.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :