Erdemli İzcilerden çevremizi temiz tutalım farkındalığı

Erdemli İzcilerden çevremizi temiz tutalım farkındalığı

Erdemli Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü izcileri, 'İzci Yararlıdır Haftası' etkinliklerinde Konya'da farkındalık oluşturdu.

 

 

Erdemli Gençlik Kulübü Kız ve Erkek İzcileri "İzci Yararlıdır Haftası" etkinlikleri kapsamında Konya Merkez Şerafettin Camii civarı ve Alaeddin Tepesi civarında temizlik seferberliği başlatarak büyüklerine örnek oldular.

Ülkemizde 1970’li yıllarda İzci Düşünce Günü 'İzci Yararlıdır Haftası' olarak kutlanmaya başlanmıştır diyen Erdemli Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Recep Çiftçi,"İzci; andında yer alan  'Allah’a ve Vatanına karşı vazifelerimi yerine getireceğime' önermesinden yola çıkan izci; Vatanı, Milleti, Devleti, ailesi ve tüm toplum bireylerini içine alacak bir genişlikte 'kendini fikirce uyanık ve ahlakça dürüst tutarak', 'her gün bir iyilik yapmak' ve 'başkalarına her zaman yardımda bulunmak' inancına sahiptir." dedi.

 

'İyi dilekler'de bulunmak izcilik programlarının bayrak törenlerinden sonra vazgeçilmezlerinden olduğunu ifade eden Kulüp Başkanı Recep Çiftçi, "Kendimiz, ailemiz, vatanımız, milletimiz ve insanlık için iyi dileklerde bulunuruz. Bu 'iyi dilekler'i, 'Her gün bir iyilik yapmak'la hayata geçirmeye çalışmalı ve insanlara hediye etmeli ve insanların ruhlarında insanlık duygularının gelişmesine katkı sağlamalıyız. İyilik, izciler tarafından yaşamın bir parçası olarak algılanır ve bir yaşam tarzı haline getirilmeye çalışılır. Çünkü: izcilerde, Allah'a ve Vatanına karşı vazife bilinciyle başkalarına her zaman yardımda bulunma isteği vardır. Yani karşılık beklemeden güzel işler yapmak 'güzel amel' işlemektir vardır." dedi.

Çiftçi, ayrıca Etkinlik esnasında büyük teveccüh gösteren Konya halkına teşekkür ediyoruz dedi. 

Erdemli Gençlik İzcilik grubunun "İzci Yararlıdır Haftası" çeşitli ikramlarla sona erdi...